Volledig scherm
© Peter van Gogh

FC Den Bosch verslaat Twente en klimt naar plek drie

Ook FC Twente heeft de succesreeks van FC Den Bosch niet kunnen stoppen. De ploeg van trainer Wil Boessen bleef de Tukkers vrijdagavond in De Vliert met 2-1 de baas en boekte daarmee de zevende overwinning op rij.

FC Den Bosch rukt daardoor op naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, op twee punten van koploper Sparta. Boessen had zijn elftal op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd bij Jong PSV (0-1) van maandag. Aanvoerder Danny Verbeek was terug van zijn schorsing, waardoor Julian Marchioni naar de bank verhuisde.

Daarnaast was er op de rechterflank een basisplek voor Luuk Brouwers, waardoor Jordy van der Winden weer linksback speelde en Amine Khammas reserve stond. Boessen koos voor een 4-4-2-formatie met Stefano Beltrame en Rauno Sappinen voorin en Oussama Bouyaghlafen en Luuk Brouwers aan de buitenkanten op het middenveld.

M-Side

Dat pakte in de beginfase erg goed uit. Voor 5086 toeschouwers en de harde kern eindelijk weer op de vertrouwde en heropende M-Side stond FC Den Bosch al binnen een kwartwedstrijd op 2-0. In de negentiende minuut zette Beltrame een een-twee op met Brouwers, die hijzelf met een heerlijke treffer achter zijn standbeen langs afrondde, 1-0.

Vijf minuten later was het opnieuw de Italiaan die aan de basis stond van de 2-0. De Juventus-huurling mikte een vrije trap vanaf de zijkant in een keer op goal. FC Twente-doelman Joel Drommel stompte de bal recht omhoog, waarna de mee opgekomen Stefan Velkov de rebound binnenkopte.

De M-Side sidderde en scandeerde ‘Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan’, wijzend op de virtuele stand van dat moment in de Keuken Kampioen Divisie. Acht minuten later kwam FC Twente terug in de wedstrijd toen Tom Boere profiteerde van een slippertje van Velkov en de 2-1 binnenwerkte.

In het restant van de eerste helft had Den Bosch moeite om de voorsprong vast te houden, maar na rust was de ploeg van Boessen weer geruime tijd de baas.

Een handvol mogelijkheden op de 3-1 werd niet benut, waarna het in het laatste kwartier toch weer penibel werd toen Velkov met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Daarna viel ook Oussama Bouyaghlafen nog eens geblesseerd uit, maar met de invallers Kevin Felida (voor Luuk Brouwers), Leo Vaisanen (voor Rauno Sappinen) en Julian Marchioni (voor Bouyaghlafen) trok FC Den Bosch de winst over de streep.