Volledig scherm
FC Den Bosch-trainer Wil Boessen. © BSR Agency

FC Den Bosch wapent zich tegen Friese storm

FC Den Bosch-trainer Wil Boessen houdt rekening met een stormloop van de thuisclub in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur van tweede paasdag. ,,We weten dat het daar vanaf het begin kan gaan stormen, zeker met het fanatieke thuispubliek erachter", zegt hij over de komende trip naar Leeuwarden.

,,Maar", voegt Boessen eraan toe, ,,dat gebeurde ons in de uitwedstrijd tegen FC Twente ook, en daar bleven we gewoon overeind in de beginfase.”

Er werd de afgelopen dagen veel gepraat bij FC Den Bosch. Zeker nadat de ploeg afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht voor de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op rij de winst weg gaf in blessuretijd (2-2). ,,Opnieuw door een persoonlijke fout", baalt Boessen. 

,,Dat gebeurde ons tegen Sparta twee weken eerder (1-1, red.) ook. En de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-0) verloren we ook al door een persoonlijke fout. Dat scheelt ons vijf punten, die we heel goed hadden kunnen gebruiken bij ons doel om de eerste ronde van de play-offs te ontlopen.”

Gesprekken

Nu moet FC Den Bosch in de resterende drie competitieduels nog vol aan de bak. Boessen voerde de afgelopen dagen zowel individuele gesprekken met spelers als gesprekken met de hele groep. De trainer wil in de play-offs uiteindelijk met een kleinere selectie gaan werken. De knopen welke spelers er eerste keus worden en wie er tweede keus worden zegt hij nog niet te hebben doorgehakt.

Wel kreeg Brahim Darri te horen dat hij zich voorlopig moet richten op invalbeurten. ,,Maar dat komt door de fysieke achterstand die hij nog heeft vanwege die ernstige virusinfectie van vorige maand", aldus Boessen.

FC Den Bosch mist maandag in Leeuwarden in elk geval aanvoerder Danny Verbeek, die geschorst is nadat hij vrijdag tegen Jong Utrecht zijn tiende gele kaart van het seizoen kreeg. Sven Blummel en Nicolas Romat, die vrijdag nog geschorst waren, zijn nu weer wel inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Väisänen, Kersten, Velkov, Khammas; Blummel, Brouwers, Holla, Bouyaghlafen; Beltrame, Vermeij.