Volledig scherm
Kakhi Jordania. © Soccrates/BSR Agency

FC Den Bosch wil uiterlijk zondag antwoord van Jordania op voorstel voor ontbinding koopovereenkomst

FC Den Bosch wil uiterlijk komende zondag van Kakhi Jordania weten of hij zich kan vinden in het voorstel dat de club hem gedaan heeft om te komen tot een ontbinding van de koopovereenkomst tussen beide partijen. Dat heeft de voetbalclub woensdag aan de Georgische zakenman gevraagd, gelijktijdig met het verzenden van het ‘scheidingsvoorstel’.

Het voorstel vloeit rechtstreeks voort uit de rechtszitting van vorige week. Toen wees de rechtbank het verzoek van Jordania af om beslag te leggen op 810.000 euro van FC Den Bosch. Afgesproken werd toen ook dat beide partijen zouden proberen om zonder verdere tussenkomst van een rechter uit elkaar te gaan en dat FC Den Bosch daartoe het initiatief zou nemen.

Dat voorstel is nu gereed, al wil op dit moment niemand bij FC Den Bosch er op ingaan wat er nu precies in staat. Of Jordania met het voorstel in zal stemmen is nog maar de vraag. De zakenman liet vorige week al weten dat hij een schadeclaim van vier miljoen euro aan het voorbereiden is.

Jordania is bijna een jaar lang bezig geweest om eigenaar te worden van FC Den Bosch. Pas twee weken geleden keurde de beroepscommissie van de KNVB de overnameplannen definitief af. Meteen daarna barstte de juridische strijd tussen Jordania en FC Den Bosch los, omdat de zakenman meent dat hij nog geld te goed heeft van de club waarvan hij vorig seizoen extern financier was.