Volledig scherm
Vykintas Slivka is drie RKC'ers te snel af. © Joep Leenen/Pro Shots

FC Den Bosch wint na meer dan een jaar eindelijk weer op vreemde bodem

DEN BOSCH - Meer dan een jaar na de laatste uitzege (1-2 bij FC Dordrecht op 30 oktober vorig jaar) won FC Den Bosch vrijdagavond eindelijk weer eens een wedstrijd buiten de eigen Vliert. In Waalwijk was het elftal van Wiljan Vloet de sterkste in de derby tegen RKC: 0-2.

De winst van Den Bosch was verdiend. De ploeg speelde veel verzorgder dan het slordige RKC. Twee minuten na rust kwam Den Bosch op voorsprong toen Jort van der Sande raak kopt uit een voorzet van Arda Havar.

Aan het einde van de wedstrijd begon RKC wel te drukken, maar Den Bosch hield stand. In blessuretijd besliste invaller Damiano Schet de wedstrijd uit een counter, 0-2.

Door de schorsing van Jeremy Fernandes, die vorige week zijn vijfde gele kaart kreeg, begon FC Den Bosch met Dalian Maatsen als rechtsback en Ben Santermans links in het centrum van de defensie.

De eerste helft in Waalwijk bracht weinig vertier. FC Den Bosch was voetballend wat beter, maar de beste kans was voor RKC toen Johan Voskamp richting de kruising kopte, maar Kees Heemskerk de bal over de lat tikte.

FC Den Bosch was voor rust nog het dichtste bij een doelpunt bij een geblokt schot van Bart Biemans na een hoekschop van Arda Havar.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Maatsen, Biemans, Santermans, Van der Winden; Brouwers, Slivka, Havar; Beltrame (79. Azizov), Van der Sande (79. Schet), Robinson.