Volledig scherm
© BSR Agency

FC Den Bosch wint van Jong FC Utrecht en boekt derde zege op rij

Door een laat doelpunt van Ruben Rodrigues bleef FC Den Bosch vrijdagavond met 3-2 de baas over Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer Erik van der Ven boekte daarmee de derde competitiezege op rij.

Een halflege oosttribune en verscherpte toegangscontrole bij de stadionpoorten: de thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen Jong FC Utrecht vond vrijdagavond plaats in een naargeestige sfeer. Als gevolg van de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB in de racismezaak uit de thuiswedstrijd tegen Excelsior moesten de vakken M5 tot en met M7 in De Vliert leeg blijven. Uiteindelijk vonden toch nog 2373 bezoekers de weg naar het stadion, al kwamen de laatsten daarvan pas bijna een halfuur na de aftrap binnen door de strengere controle.

Bekijk hier de samenvatting van FC Den Bosch - Jong FC Utrecht (premium)

Op dat moment stond er al een 0-1-stand op het scorebord door een treffer van Hicham Acheffay voor Jong FC Utrecht. Hij rondde een razendsnelle tegenstoot af nadat FC Den Bosch de eerste twintig minuten een veldoverwicht had gehad.

De laatste Bossche supporters waren wel net op tijd in het stadion om aanvoerder Danny Verbeek in de 33ste minuut de 1-1 binnen te zien schieten. Toch ging FC Den Bosch met een achterstand de rust in omdat clubtopscorer Ruben Rodrigues in de veertigste minuut de bal op knullige wijze inleverde bij Jong Utrecht. Jonas Arweiler profiteerde en schoot de 1-2 binnen.

Meestrijden voor plek in de play-offs

Vier minuten na rust kwam FC Den Bosch weer op gelijke hoogte toen Pedro Marques raak kopte uit een hoekschop van Danny Verbeek. Daarna was het lang wachten op de winnende treffer. Tien minuten voor tijd schoot de ingevallen Alexander Laukart op Utrecht-doelman Joey Houweling, waarna Rodrigues de rebound wel binnen werkte: 3-2

Door de winst doet FC Den Bosch weer helemaal mee in de strijd om de play-offs-plaatsen. Tegenvaller voor de club van Van der Ven was het geblesseerd uitvallen van Mats Deijl na een dik halfuur. De rechtsback ging eraf met hamstringklachten.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl (32. Brouwers), Bergsma, Van der Velden, Dkidak (82. Van der Winden); Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Marques, Bouyaghlafen (70. Laukart).