FC Den Bosch nam ook in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht van vrijdagavond (3-2-winst) nog stevig stelling tegen racisme.
Volledig scherm
FC Den Bosch nam ook in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht van vrijdagavond (3-2-winst) nog stevig stelling tegen racisme. © ANP Sport

FC Den Bosch zet huiszanger Jack van Raamsdonk op non-actief na racistische Facebookpost

FC Den Bosch zet de samenwerking met clubzanger Jack van Raamsdonk met onmiddellijke ingang stop. De voetbalclub gaat daartoe over nadat er uit naam van de zanger racistische berichten op Facebook zijn verschenen.

Van Raamsdonk zelf ontkent in alle toonaarden iets met die posts te maken te hebben. ,,Ik ben gehackt”, laat hij weten vanuit Spanje, waar hij op toernee is. Desondanks staat de zanger in elk geval voorlopig op non-actief, zegt woordvoerster Ester Bal van FC Den Bosch. ,,In elk geval totdat hij aan kon tonen dat hij daadwerkelijk gehackt is en richting Facebook actie heeft ondernomen. Wij willen als voetbalclub niets met racisme te maken hebben.”

Jack van Raamsdonk.
Volledig scherm
Jack van Raamsdonk. © copyright Marc Bolsius

Van Raamsdonk is een bekend gezicht bij FC Den Bosch. Hij brengt voor de meeste thuiswedstrijden van de club op de middenstip van stadion De Vliert zijn clublied ‘Met heel mijn hart’ live ten gehore. Vrijdagavond tegen Jong FC Utrecht (3-2-winst) ontbrak hij vanwege zijn Spaanse toernee.

Tuchtcommissie

Uitgerekend afgelopen donderdag legde de tuchtcommissie van de KNVB FC Den Bosch nog een straf op voor de racistische uitlatingen van een aantal fans in de thuiswedstrijd tegen Excelsior van 17 november. De helft van de oosttribune moest daardoor leeg blijven in de wedstrijd van vrijdagavond en in het komende thuisduel met Almere City op 6 maart.

FC Den Bosch accepteerde die straf en ging diep door het stof na de racisme-rel. ,,Wij zoeken als club de verbinding en willen niets te maken hebben met racisme of uitlatingen die polariserend werken", zei woordvoerster Bal zaterdag nogmaals.

De gewraakte post die uit naam van Jack van Raamsdonk op Facebook verscheen.
Volledig scherm
De gewraakte post die uit naam van Jack van Raamsdonk op Facebook verscheen. © Brabants Dagblad