Ook aanvoerder Danny Verbeek krijgt vanwege de financiële onduidelijkheid voorlopig nog geen contractverlenging bij FC Den Bosch.
Volledig scherm
Ook aanvoerder Danny Verbeek krijgt vanwege de financiële onduidelijkheid voorlopig nog geen contractverlenging bij FC Den Bosch. © BSR Agency

FC Den Bosch zet zes spelers in de wachtkamer

FC Den Bosch heeft de contracten van zes spelers, waar de club eigenlijk mee verder wil, formeel opgezegd. De huidige nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie is daartoe overgegaan omdat de financiële gevolgen van de coronacrisis op dit moment nog volledig onduidelijk zijn.

Het gaat om de aflopende verbintenissen met aanvoerder Danny Verbeek, doelman Wouter van der Steen, Oussama Bouyaghlafen, Jordy van der Winden, Alexander Laukart en Azzeddine Dkidak. Volgens de cao moest FC Den Bosch bij al deze spelers voor 1 april laten weten of hun contract verlengd zou worden.

Binnenboord

De club meldt nadrukkelijk dat ze de spelers ook volgend seizoen het liefst binnenboord wil houden en dat ze komende tijd wil kijken of ze het zestal toch nog een nieuw contract kan aanbieden. In de tussentijd zijn de spelers zelf vrij om eventueel met andere clubs te gaan onderhandelen.

De optie in het contract van Mats Deijl is wel gelicht. De rechtsback speelt dus ook komend seizoen in stadion De Vliert. Dat geldt niet voor Abdulsamed Abdullahi. De aanvallende middenvelder had zelf al eerder laten weten uit te gaan kijken naar een club waar hij meer speeltijd kan krijgen.