Volledig scherm
Juventus-huurling Mattias Andersson, hier in actie tegen FC Eindhoven, speelt vrijdagvond bij FC Den Bosch als rechtsback. © Toin Damen/ProShots

FC Den Bosch zonder de vaste backs in derby tegen FC Oss

FC Den Bosch kan vrijdagavond in de derby tegen FC Oss niet beschikken over zijn vaste backs. Zowel Mats Deijl, die maandag tegen Jong FC Utrecht (1-1) zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg, als Jordy van der Winden (rood vorige week tegen RKC, 0-0) zijn geschorst. 

Daardoor spelen Mattias Andersson, die hersteld is van zijn hersenschudding, en Kahraman Demirtas als rechtsachter en linksachter.

Het ontbreken van de twee vaste backs komt FC Den Bosch juist tegen FC Oss slecht uit. Zeker omdat Deijl en vooral Van der Winden veelvuldig opkomende spelers zijn. ,,Omdat FC Oss met twee spitsen speelt, ligt er voor onze backs veel ruimte”, verwacht trainer Wil Boessen. 

,,Maar ik heb vertrouwen in Mattias en Kahrman. Misschien kopt een van hen er wel een hoekschop in, waardoor we winnen”, praat de coach zichzelf en zijn team moed in.

Debuut
Demirtas maakte maandag tegen Jong Utrecht een degelijk debuut als linksback en Juventus-huurling Andersson presteerde al eerder naar behoren als rechtsachter, terwijl hij eigenlijk een centrumverdediger is.

Verder verandert Boessen niet veel in zijn elftal voor de derby. Op het middenveld is Jens van Son weer fit genoeg om te starten. De routinier begon maandag nog op de bank, omdat hij kort daarvoor ziek geweest was.

Kaars
Dennis Kaars is er nog steeds niet bij. De spits heeft nog altijd last van zijn hielbeen en heeft deze week een injectie gekregen om de klachten te verminderen.

Voor Boessen blijft de confrontatie met FC Oss een duel met een speciaal tintje. ,,Het is toch mijn oude club. Natuurlijk wil ik daar van winnen”, aldus de coach.

Vermoedelijke opstelling: Heemskerk; Andersson, Kersten, Biemans, Demirtas; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Van der Sande, Azizov.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement