Jort van der Sande ontbreekt de komende tijd bij FC Eindhoven.
Volledig scherm
Jort van der Sande ontbreekt de komende tijd bij FC Eindhoven. © BSR Agency

FC Eindhoven-aanvaller Jort van der Sande ruim drie maanden uit de roulatie en mist duel met oude liefde FC Den Bosch

FC Eindhoven kan de komende tijd niet beschikken over Jort van der Sande (23). De rossige aanvaller brak afgelopen dinsdag op de training zijn middenvoetsbeentje.

Van der Sande keek al weken reikhalzend uit naar de Brabantse derby met FC Den Bosch, die aankomende vrijdag op het programma staat. Voor het eerst in zijn carrière zou de spits immers tegen zijn oude club uit gaan komen. ,,Dat had mijn avond moeten worden. Helaas gaat het hele feest niet door”, aldus Van der Sande, die zo’n zes weken in het gips zal moeten zitten. 

Hij voelde tijdens het bewuste moment direct dat er iets niet goed zat. ,,Tijdens een partijspel wilde ik een voet van een tegenstander ontwijken. Vervolgens moest ik nog een extra stap zetten en landde ik verkeerd”, geeft Van der Sande tekst en uitleg. Enkele uren later bevestigde een scan in het ziekenhuis waar de zomerse aankoop van FC Eindhoven al voor vreesde; een gebroken middenvoetsbeentje. ,,Volgens de doktoren zat alles nog op zijn plek en is er niets verschoven. Hopelijk bevordert dat mijn herstel.”

De langdurige absentie van de bonkige aanvaller is een flinke tegenvaller voor trainer/coach Ernie Brandts. Van der Sande maakte tijdens de voorbereiding direct een goede indruk en noteerde vijf treffers. Tijdens de eerste twee competiteduels met NEC (1-2 red.) en FC Dordrecht (5-1 red.) kwam hij niet tot scoren. De verwachting is dat de plek van Van der Sande zal worden ingenomen door Rigino Cicilia.