Volledig scherm
Randy Wolters viert de 4-0. © BSR Agency

Flink pak slaag voor ontluisterend FC Den Bosch in Nijmegen: 5-0

Een ontluisterend FC Den Bosch kwam er vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen NEC in de verste verte niet aan te pas. Het elftal van trainer Wil Boessen verloor in Nijmegen kansloos met 5-0.

Met die uitslag leed FC Den Bosch meteen de grootste nederlaag van dit seizoen. De ploeg blijft desondanks vierde op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Het veel betere NEC besliste de wedstrijd al in het eerste kwartier. In de elfde minuut leverde Kevin Felida de bal kinderlijk in tijdens de opbouw, waarna Jonathan Okita alleen op Wouter van der Steen af kon. De doelman van FC Den Bosch redde op het eerste schot van de NEC-aanvaller, maar in de rebound schoot Okita de bal via Leo Väisänen alsnog binnen.

Twee minuten later verslikte Nicolas Romat zich in de snelheid van Mike Ndayishimiye, die de bal vervolgens door de benen van Van der Steen binnenschoof, 2-0. Tien minuten daar na werd het nog erger toen Randy Wolters de bal op het hoofd van Ferdy Druijf legde die de 3-0 binnen kopte.

Aangeslagen

NEC was ook in het restant van de eerste helft de betere ploeg, maar meer tegentreffers bleven FC Den Bosch bespaard. De ploeg, die in exact dezelfde samenstelling speelde als een week geleden tegen Helmond Sport (3-0-winst), oogde aangeslagen en kwam zelf nauwelijks tot een uitgespeelde aanval.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Alleen in de eerste tien minuten na rust drong FC Den Bosch fel aan, maar toen Sven Blummel bij een van die aanvallen zich simpel van de bal liet zetten sloeg NEC uit de tegenstoot razendsnel uit. Okita schoot met zijn tweede van de avond de 4-0 op het scorebord.

Boessen wist het ook niet meer, bracht Rauno Sappinen en Jens van Son voor Vincent Vermeij en Nicolas Romat, maar het leed was al geleden. Okita zette twee minuten voor tijd een uitroepteken achter zijn topavond door met een fraaie lob zijn derde goal te maken en de eindstand op 5-0 te bepalen.