Volledig scherm
Abdulsamed Abdullahi of FC Den Bosch krijgt de rode kaart. © BSR Agency

Gehandicapt FC Den Bosch gaat onderuit bij SC Cambuur

Inzet was er volop, strijd ook, maar dat was voor het door blessures geteisterde FC Den Bosch vrijdagavond niet voldoende om een resultaat te behalen in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De ploeg van trainer Erik van der Ven verloor in Leeuwarden met 3-2.

Door alle personele problemen, vooral in aanvallend opzicht, moest Van der Ven zijn ploeg met een gelegenheidsopstelling het veld insturen. Paco van Moorsel stond in de punt van de aanval en hij werd geflankeerd door Danny Verbeek op rechts en Ruben Rodrigues op links. Daarachter speelde Ringo Meerveld als schaduwspits.

Furieus

Cambuur startte furieus. Al na zes minuten kwam de thuisploeg op 1-0 toen FC Den Bosch een voorzet van Issa Kallon niet wist weg te werken. Jamie Jacobs schoot daarna raak. Toen de eerste aanvalsgolven van Cambuur waren overgewaaid, kwam FC Den Bosch steeds beter in het spel. Na een klein halfuur ontstonden er plotseling mogelijkheden. Een afstandsschot van Abdulsamed Abdullahi werd door Cambuur-doelman Sonny Stevens uit de kruising gehaald en een voorzet van Rodrigues belandde niet goed op het hoofd van Van Moorsel.

In de 29ste minuut was het wel raak. Abdullahi gaf voor en Verbeek nam de bal in een keer op zijn schoen. Zijn volley verdween onhoudbaar voor Stevens in de verre hoek, 1-1. FC Den Bosch hield daarna tot in de 68ste minuut gelijke trek met SC Cambuur. Toen ging Abdullahi in de fout in de eigen zestien en legde scheidsrechter Perez de bal op de stip. Robert Muhren schoot de 2-1 binnen. Drie minuten later leek hij met de 3-1 de wedstrijd te beslissen, maar FC Den Bosch en vooral uitblinker Verbeek toonde veerkracht.

Heerlijke solo-actie

Met een heerlijke solo-actie zorgde hij in de 79ste minuut voor 3-2. FC Den Bosch probeerde daarna nog wel aan te dringen, maar de ploeg mist op dit moment simpelweg stootkracht. Tekenend was dat Van der Ven in de laatste twintig minuten verdediger Robin Voets in de spits moest laten spelen, toen de nog altijd niet topfitte Van Moorsel aan zijn maximumspeeltijd zat. In diezelfde fase werd youngster Ringo Meerveld vervangen door een ander jonkie: Rik Mulders. Tot overmaat van ramp voor FC Den Bosch moest Abullahi er vier minuten voor tijd af toen hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Felida, Meerveld (70. Mulders), Abdullahi; Verbeek, Van Moorsel (70. Voets), Rodrigues.