Volledig scherm
Doelman Wouter van der Steen was de grote man aan Bossche zijde. © BSR Agency
2
EINDE
2
  • Julian Lelieveld 30'
  • Jaroslav Navrátil 68'
  • Jort van der Sande 18'
  • Luuk Brouwers 50'

Goede uitgangspositie FC Den Bosch in play-offs na zwaarbevochten gelijkspel (2-2) bij Go Ahead Eagles

FC Den Bosch heeft zondagmiddag bijzonder goede zaken gedaan door in de eerste halve finale van de play-offs met 2-2 gelijk te spelen bij Go Ahead Eagles. Woensdagavond moet de ploeg van de interim-coaches Erik van der Ven en Paul Beekmans in de return in de eigen Vliert kwalificatie voor de finale zien af te dwingen.

De ploeg stond het grootste deel van het duel in Deventer onder zware druk maar mede dankzij een glansrol van doelman Wouter van der Steen kwam het team toch met een gelijkspel weg.

FC Den Bosch startte in een 5-3-2-formatie met Stefano Beltrame en Jort van der Sande voorin. Het middenveld werd bekleed door Luuk Brouwers, Danny Holla en Danny Verbeek. Daardoor bleef Sven Blummel op de bank. Daar zat ook Vincent Vermeij, die deze week enkele groepstrainingen miste door enkelklachten.

De Bosschenaren kenden een prima start in Deventer. Nadat de ploeg de eerste aanvalsgolfen van Go Ahead had overleefd zorgde Van der Sande in de achttiende minuut voor de 0-1. De spits kopte een voorzet van Amine Khammas van ver binnen.

Go Ahead voerde de druk daarna nog verder op en twaalf minuten later werd het 1-1 toen Julian Lelieveld de bal leek voor te zetten richting Paco van Moorsel. De oud-Bosschenaar bleef echter van de bal af en die rolde bij de tweede paal tot ontzetting van alles en iedereen bij FC Den Bosch binnen.

Overleven

In het laatste kwartier van de eerste helft was het vooral overleven voor FC Den Bosch. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Beltrame (enkel), die vervangen werd door Rauno Sappinen. Vlak voor rust ontsnapte FC Den Bosch aan de 2-1 toen Van Moorsel van dichtbij op de lat kopte.

In de tweede helft kende Den Bosch opnieuw een droomstart. Nadat een treffer van Thomas Verheydt voor Go Ahead was afgekeurd voor buitenspel, schoot Brouwers in de 50ste minuut op aangeven van Verbeek de 1-2 binnen.

Van der Steen in vorm

Daarna ging de belegering van Go Ahead verder. Wouter van der Steen redde aanvankelijk op de een na de andere aanval, Sam Kersten en Stefan Velkov haalden allebei een bal van de lijn, maar in de 68ste minuut tekende Jaroslav Navratil dan toch voor de 2-2.

Go Ahead kreeg nog een uitgelezen mogelijk op 3-2, maar ook bij een strafschop van Paco van Moorsel was Van der Steen de baas. De FC Den Bosch-doelman stopte daarmee voor de tweede wedstrijd op rij een penalty van Go Ahead en kroonde zich tot held van de wedstrijd.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Felida, Väisänen, Kersten, Velkov, Khammas; Brouwers, Holla, Verbeek (66. Blummel); Beltrame (32. Sappinen), Van der Sande (75. Vermeij).