Volledig scherm
Kakhji © Jiri Buller

Grote klap FC Den Bosch en Jordania: overname definitief afgekeurd

FC Den Bosch heeft donderdagavond gehoord dat de overname door Kakhi Jordania definitief niet is goedgekeurd. De eerstedivisionist was na een eerdere negatieve uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB op verzoek van de Georgiër in beroep gegaan, maar heeft nul op het rekest gekregen.

Volgens de beroepscommissie kan Jordania de herkomst van de financiële middelen onvoldoende aantonen. Hierdoor voorziet de beroepscommissie integriteitsrisico’s. 

De uitspraak van de beroepscommissie is bindend. De Bosschenaren kunnen niet tegen het oordeel in beroep gaan. Jordania kan op persoonlijke titel nog een bodemprocedure starten bij de burgerrechter, meldt FC Den Bosch. De club weet niet of de beoogde geldschieter daar plannen voor heeft.

Volgens FC Den Bosch heeft de club meerdere geïnteresseerden achter de hand om het gat van Jordania op te vullen. Dat gaat zowel om potentiële kopers als investeerders.

De mokerslag is ook binnengekomen bij de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jan-Hein Schouten. Toch ziet hij voldoende toekomst voor de club.