Volledig scherm
FC Den Bosch-trainer Wil Boessen . © Thomas Bakker

Het is gedaan met de softe aanpak bij FC Den Bosch

Het ‘vrijblijvende’ en zijn eigen softe aanpak van vorig seizoen zijn weg bij FC Den Bosch, zei trainer Wil Boessen na de training van donderdagochtend. 

,,Met de selectie die we nu hebben mogen er hogere eisen gesteld worden. De buitenlandse jongens die er bij gekomen zijn, waren al gewend aan een topsportklimaat. Daar moeten onze Nederlandse spelers nu ook aan gaan wennen.”

Dubbel bezet
Een aantal van die spelers was vorig seizoen min of meer zeker van een basisplek, maar dat is nu anders. ,,We streven ernaar om elke plek in de selectie dubbel bezet te krijgen. Daarvoor hebben we links in de verdediging eigenlijk nog versterking nodig”, zegt Boessen.

Op de overige plaatsen wordt nu al een concurrentiestrijd uitgevochten. De lat bij het nieuwe Den Bosch ligt een stuk hoger. ,,We streven minimaal naar deelname aan de play-offs en misschien nog wel meer”, aldus Boessen.

Varianten
De coach was er donderdag nog niet uit of hij in de seizoensouverture vrijdagavond op bezoek bij FC Volendam met een 4-3-3- of met een 4-4-2-formatie gaat starten. Op de training probeerde hij deze week beide varianten uit.

Als hij voor 4-4-2 kiest wordt Jort van der Sande wellicht de tweede spits naast de Estse aanwinst Rauno Sappinen. Op het middenveld moet hij dan een keuze maken tussen Julian Marchioni, Kevin Felida, Danny Verbeek, Stefano Beltrame, Sven Blummel en Oussama Bouyaghlafen.

Azizov
Luuk Brouwers (knie), Jens van Son (enkel) en Dennis Kaars (scheenbeen) zijn er door hun blessures niet bij. Naast het geblesseerde trio zit Zija Azizov als enige selectiespeler niet bij de groep voor vrijdagavond. ,,Omdat ik maar twintig man mee mag nemen”, aldus Boessen.

Naar verluidt hebben Kaars en Azizov deze week te horen gekregen dat ze mogen vertrekken, maar dat wil nog steeds niemand bij FC Den Bosch officieel bevestigen.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Romat, Kersten, Velkov, Van der Winden; Marchioni, Verbeek, Beltrame; Blummel, Sappinen, Bouyaghlafen.