Volledig scherm
FC Den Bosch viert de 1-2 van Kevin Felida. © BSR Agency

Historische zege voor ongekend effectief FC Den Bosch in Breda

FC Den Bosch had vrijdagavond aan twee hele en twee halve kansen genoeg om NAC Breda in het eigen Rat Verlegh Stadion te verslaan. De twee hele werden benut en leverden de ploeg van trainer Erik van der Ven een 1-2-zege op.

Het was voor het eerst in de historie dat FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen NAC wist te winnen. Het elftal van Van der Ven kende een droomstart in Breda. Paco van Moorsel passte op Oussama Bouyaghlafen en die gaf de bal mee aan Ruben Rodrigues. Met 1 minuut en een handvol seconden gespeeld schoot de clubtopscorer van FC Den Bosch zijn negende treffer van het seizoen binnen: 0-1.

Bekijk hier de samenvatting van NAC - FC Den Bosch (premium)

Daarna kwam de verwachte aanvalsgolf van de thuisclub. Uit mogelijkheid nummer drie voor de Bredanaars was het raak. Othmane Boussaid zette in de vijftiende minuut goed door op de linkerflank en gaf voor op Finn Stokkers. De spits zette de 1-1 op het scorebord.

Kevin Felida

Vervolgens was het in aanvallend opzicht alleen NAC dat de klok sloeg, maar FC Den Bosch hield stand. In de 38ste minuut werd het uit de tweede Bossche kans 1-2. Rodrigues gaf de bal op randje buitenspel mee aan Kevin Felida en de middenvelder schoot zijn eerste goal van het seizoen binnen.

In de tweede helft was NAC veel minder gevaarlijk dan voor rust. FC Den Bosch wist de Bredase ploeg goed van het eigen doel te houden en schiep zelf nog twee halve kansjes, maar Danny Verbeek schoot op NAC-doelman Nick Olij en Bouyaghlafen mikte over.

Het deed er niet meer toe, want NAC creëerde helemaal niets meer, waardoor FC Den Bosch een historische 1-2-zege uit het vuur sleepte.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak (77. Lambert); Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek (87. Abdullahi), Van Moorsel, Bouyaghlafen.