Volledig scherm
Oussama Bouyaghlafen (links) stond op 25 januari in de verloren uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (2-0) voor het laatst in de basis van FC Den Bosch. © Soccrates/BSR Agency

Holla en Bouyaghlafen terug in basis FC Den Bosch

Danny Holla en Oussama Bouyaghlafen keren vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht terug in de basis van FC Den Bosch. Beide spelers waren door blessures geruime tijd uit de running en kwamen de afgelopen weken niet verder dan enkele invalbeurten.

Holla verscheen op 1 maart in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax (2-2) voor het laatst aan de aftrap en viel toen uit na 51 minuten. Daarna stond de middenvelder zes duels aan de kant met een knieblessure. Pas vorige week maakte hij in de verloren uitwedstrijd tegen Almere City (3-1) zijn rentree met een invalbeurt van 34 minuten.

De laatste basisplaats van Bouyaghlafen was op 25 januari uit tegen FC Eindhoven (2-0-verlies). De buitenspeler miste vervolgens acht wedstrijden door knieproblemen en viel recent alleen in tegen FC Twente (1-0-verlies) en Sparta (1-1). Trainer Wil Boessen is blij met de terugkeer van het duo in de basis. ,,Met Holla heb ik een stuk routine terug en met ‘Oussi’ komt er meer diepgang in het elftal.”

Puzzelen

De trainer moest sowieso puzzelen omdat Sven Blummel (vijfde gele kaart) en Nicolas Romat (rood tegen Almere City) vrijdagavond geschorst zijn. Het gemis van Romat lost hij op door Leo Väisänen op de rechtsbackplaats te zetten.

Door het ontbreken van Blummel bestaat het middenveld vanavond uit Luuk Brouwers, Holla, de weer fitte Danny Verbeek en Bouyaghlafen. Imrane Oulad Omar en Kevin Felida beginnen op de bank.

Hekkensluiter

Met Jong FC Utrecht treft FC Den Bosch vrijdagavond de hekkensluiter van de ranglijst, die dit kalenderjaar nog geen enkele wedstrijd won. FC Den Bosch wil in de nog resterende vier competitieduels zijn topvijfklassering veiligstellen om zo de eerste ronde van de play-offs te ontlopen. Van het nieuws uit Zeist donderdagmiddag dat die play-offs wellicht verder naar achter geschoven worden, wordt Boessen niet warm of koud. ,,Dan hebben we straks wat meer voorbereidingstijd”, was zijn laconieke reactie.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Väisänen, Kersten, Velkov, Khammas; Brouwers, Holla, Verbeek, Bouyaghlafen; Beltrame, Vermeij.