Volledig scherm
FC Den Bosch-spits Jizz Hornkamp. © Roel van der Aa

Hornkamp fit bij FC Den Bosch, Van Moorsel nog niet

Jizz Hornkamp kan maandagavond meedoen in de competitieopening van FC Den Bosch, uit tegen Jong PSV. De spits is hersteld van heupblessure die hem in de laatste fase van de voorbereiding aan de kant hield.

Paco van Moorsel is er maandag in Eindhoven nog niet bij. De middenvelder heeft nog steeds last van een verrekking aan zijn hamstring. Daarnaast ontbreken de geblesseerden Oussama Bouyaghlafen (hamstring), Jordy van der Winden (knie) en Christophe van Zutphen.

,,We hebben er zin in”, zei trainer Erik van der Ven zondag na de laatste training. De coach ondertekende vrijdag nog een contract voor de rest van dit seizoen. 

Europa League

Van der Ven zegt niet te weten wat hij kan verwachten van de PSV-beloften, nu de hoofdmacht van de Eindhovense ploeg later deze week nog voor de Europa League moet spelen. ,,Dat kan een voordeel zijn, maar aan de andere kant hebben ze bij PSV zoveel voetballers dat ze daar altijd wel een goed elftal op kunnen stellen.”

Over de strijdwijze van zijn eigen team wilde Van der Ven nog niets zeggen. ,,Ik ga ze bij PSV niet wijzer maken dan ze al zijn. In onze laatste oefenwedstrijd vorige week thuis tegen Excelsior (4-1-winst, red.) waren ze er ook al bij, dus ze weten al genoeg van ons.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Felida, Rodrigues, Brouwers; Verbeek, Hornkamp, Trotman.