Jizz Hornkamp tijdens de voorbereiding op het seizoen in duel met Jurgen Mattheij van Sparta.
Volledig scherm
Jizz Hornkamp tijdens de voorbereiding op het seizoen in duel met Jurgen Mattheij van Sparta. © BSR Agency

Hornkamp vraagteken bij FC Den Bosch

Hoofdschuddend en met een van pijn vertrokken gezicht haakte Jizz Hornkamp donderdag halverwege de ochtend af bij de training van FC Den Bosch. Het is een groot vraagteken of de spits vrijdagavond kan spelen in de thuiswedstrijd tegen Telstar.

Maandag viel Hornkamp ook al uit tijdens de competitieopening bij Jong PSV (2-2). Toen had hij last van zijn kuit, nu van zijn lies. Ook in de laatste fase van de voorbereiding op het seizoen werd hij al enkele duels aan de kant gehouden met een blessure aan zijn lies en heup.

Rodrigues

De kans is groot dat Hornkamp vrijdag vervangen wordt door Ruben Rodrigues. Die mag nu weer meedoen. Maandag ontbrak hij nog omdat hij door een foutje op kantoor bij FC Den Bosch niet speelgerechtigd was.

Paco van Moorsel en Christophe van Zutphen, die maandag nog op het lijstje met geblesseerden stonden, trainden donderdag weer met de groep mee. Zij zullen vrijwel zeker nog niet in de basis starten.

Fitte spelers

Trainer Erik van der Ven wilde zijn opstelling donderdag nog niet prijsgeven. ,,Maar ik kan wel zeggen dat ik eigenlijk alleen volledig fitte spelers in het veld wil.”

Van der Ven verklaarde de beelden van de eerste competitiewedstrijd van Telstar (0-0 tegen Jong AZ) gezien te hebben. ,,Een goede ploeg, die net als vorig jaar in een 3-5-2-formatie speelt. We hebben ons huiswerk gedaan. En onze insteek is duidelijk. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen, die willen we natuurlijk winnen.”

Vermoedelijk opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Abdullahi, Felida, Brouwers, Verbeek; Rodrigues, Trotman.