Jack van Raamsdonk.
Volledig scherm
Jack van Raamsdonk. © copyright Marc Bolsius

Jack van Raamsdonk mag weer zingen bij FC Den Bosch

Jack van Raamsdonk is weer welkom bij FC Den Bosch. Ruim twee weken geleden zette de voetbalclub de huiszanger op non-actief na een racistische post die uit zijn naam geplaatst was op Facebook.

Van Raamsdonk gaf toen meteen aan dat hij die tekst niet zelf had geplaatst, maar dat zijn account was gehackt. De zanger deed daarvan ook aangifte bij de politie. Die oordeelde echter dat de kwestie ‘te licht’ was om in behandeling te nemen.

FC Den Bosch laat weten dat de club daarna zelf uitgebreid onderzoek heeft verricht. Van Raamsdonk werkte daaraan mee. De voetbalclub concludeert nu dat de zanger de gewraakte teksten zeer waarschijnlijk niet zelf heeft geplaatst. Daarmee is zijn 'schorsing’ van de baan.

Almere City

Toch zal Van Raamsdonk zijn clublied ‘Met heel mijn hart’ nog niet live ten gehore brengen voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Almere City van komende vrijdag. FC Den Bosch zegt dat niet gepast te vinden omdat een deel van eigen aanhang die wedstrijd niet mag bezoeken als straf voor de racisme-rel in de thuiswedstrijd tegen Excelsior op 17 november.

Van Raamsdonk is wellicht wel van de partij bij het daaropvolgende thuisduel op 20 maart tegen NAC Breda. Het is bij FC Den Bosch traditie dat de zanger voorafgaand aan de meeste thuiswedstrijden live op de middenstip van De Vliert zijn clublied zingt.

Opgelucht

Van Raamsdonk reageert opgelucht op zijn eerherstel. ,,Ik was toch aan de schandpaal genageld door iets waar ik niets aan kon doen. Ik ben blij dat nu voor iedereen duidelijk is dat ik niets met die racistische teksten te maken heb, al zijn er in deze zaak natuurlijk geen winnaars.”

De zanger laat weten FC Den Bosch niets te verwijten. ,,Ik zou in hun geval wellicht hetzelfde gehandeld hebben. Discriminatie en racisme kunnen niet. Ik begrijp ook dat ze me niet meteen op mijn blauwe ogen geloofden, maar ik ben wel blij dat de zaak nu opgehelderd is. Het deed me echt pijn, want ik heb en houd een blauw-wit hart.”

  1. ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’
    PREMIUM

    ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’

    Tom van Weert stond zowaar op het trainingsveld afgelopen woensdag bij zijn Deense club Aalborg BK. ,,Maar geen gekke dingen, hoor. We trainden individueel een fysiektrainer erbij. Dat vond ik wel prettig, want elke dag helemaal in je eentje oefeningen doen, daar word ik niet blij van. Dan heb ik eerder de neiging om bij achttien van de twintig bewegingen te stoppen dan wanneer er iemand mee kijkt”, aldus de uit Sint-Michielsgestel afkomstige spits, die eerder voor FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen voetbalde.