Volledig scherm
Maarten de Gruyter (rechts) met zijn opvolger Jan-Hein Schouten. © Marc Bolsius

Jan-Hein Schouten volgt Maarten de Gruyter op als voorzitter FC Den Bosch

DEN BOSCH - Maarten de Gruyter treedt terug als voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch. Jan-Hein Schouten, sinds anderhalf jaar lid van de Raad van Commissarissen, volgt hem op.

De wisseling moet nog bekrachtigd worden door de aandeelhoudersvergadering van de voetbalclub, maar dat is normaal gesproken niet meer dan een formaliteit.

Roerige periode
De Gruyter is bijna 3,5 jaar voorzitter geweest van FC Den Bosch. Hij maakte een bijzonder roerige periode mee, waarin de club bijna voortdurend te kampen had met financiële problemen. Die lijken nu voor een groot probleem achter de rug.

De verwachting van het bestuur van FC Den Bosch is dat de club eind deze maand op financieel gebied naar categorie 2 van de KNVB promoveert. ,,Dat is voor 99,9 procent zeker", zegt De Gruyter. ,,En dus een mooi moment om terug te treden en iemand met het enthousiasme van Jan-Hein aan de slag te laten gaan."

Lees in het Brabants Dagblad van dinsdag 8 november een uitgebreid interview met Maarten de Gruyter en Jan-Hein Schouten.