Volledig scherm
Levan Jordania in zijn tijd bij Jong Achilles'29 in actie tegen Jong FC Den Bosch. © Theo Peeters

Jongere broer van clubeigenaar Kakhi Jordania gaat voetballen bij FC Den Bosch

Levan Jordania speelt de rest van dit seizoen bij FC Den Bosch. De jongere broer (22) van toekomstig clubeigenaar Kakhi Jordania komt over van FC Eindhoven.

Bij Eindhoven, waar Jordania sinds afgelopen zomer onder contract stond, kwam de Georgische middenvelder niet verder dan twee korte invalbeurtjes. 

Achilles'29

Voor zijn tijd bij Eindhoven zat Jordania bij Achilles'29, waar hij alleen speelde voor het beloftenelftal. Daarvoor kwam hij uit voor de jeugd van Vitesse en de jeugd van Olimpiki Tbilisi.

Jordania vertrekt donderdag met de selectie van FC Den Bosch op trainingskamp naar Sevilla.  Zijn contract bij FC Eindhoven wordt ontbonden. Bij FC Den Bosch tekent hij een nieuwe verbintenis.

Menno Heus

Naast Jordania gaan ook Menno Heus (23) en Robin Voets (17) mee op trainingskamp. Heus was tot en met vorig seizoen doelman van Jong FC Utrecht, waarvoor hij in totaal zeventien wedstrijden keepte in de eerste divisie.

FC Den Bosch neemt hem als derde keeper mee op trainingskamp, omdat het er naar uitziet dat de huidige derde doelman, Konrad Sikking,  nog lange tijd nodig heeft om te herstellen van zijn hersenschudding. 

Heus gaat mee als proefspeler. Hij zal in Sevilla worden getest en daarna kijkt FC Den Bosch of de club met hem verder gaat.

Robin Voets

Voets is een centrale verdediger van Jong FC Den Bosch, die meegaat omdat Stefan Velkov nog niet volledig hersteld is van zijn knieblessure. De Bulgaar reist wel mee naar Sevilla.

Dat laatste geldt voor de voltallige selectie, behalve voor Sikking en voor Jordy van der Winden (afgescheurde kruisbanden), die thuis blijven om te werken aan hun herstel.

Oefenwedstrijden

FC Den Bosch werkt in Spanje twee oefenwedstrijden af. Op maandag 7 januari wordt er in Jerez de la Frontera gevoetbald tegen de U23 van Borussia Mönchengladbach (aanvang 12.00 uur). Een dag later staat in Sevilla zelf de ontmoeting met de U23 van Sevilla op het programma (aanvang 10.00 uur). Diezelfde avond vliegt FC Den Bosch nog terug naar Nederland.