Jordania brengt oud-directeur van CSKA Moskou naar FC Den Bosch

Anton Evmenov wordt de nieuwe technisch directeur van FC Den Bosch. De 36-jarige Russische sportbestuurder, die dezelfde functie eerder bekleedde bij CSKA Moskou, is op dit moment bezig zijn Nederlandse werkvergunning in orde te maken.

Anton Evmenov wordt mogelijk de nieuwe technisch directeur van FC Den Bosch.
Volledig scherm
Anton Evmenov wordt mogelijk de nieuwe technisch directeur van FC Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

Evmenov was vrijdag in Velsen-Zuid als toeschouwer aanwezig bij het besloten oefenduel dat FC Den Bosch met 3-0 verloor bij Telstar. Daar wilde hij nog niet officieel reageren op zijn nieuwe job. ,,Ik geef pas uitleg als alle papieren in orde zijn. Maar dan zal ik ook heel open en transparant zijn.”

Quote

Maar dan zal ik ook heel open en transpa­rant zijn.

Anton Evmenov

Evmenov wordt door Kakhi Jordania, de nieuwe kapitaalkrachtige eigenaar van FC Den Bosch, naar stadion De Vliert gehaald. In zijn tijd als technisch directeur bij CSKA (2012-2014) haalde Evmenov onder meer Mario Fernandes, Pontus Wernbloom en Vitinho naar de Russische topclub.

Voor zijn tijd als directeur was Evmenov hoofd scouting bij CSKA. Die functie bekleedde hij later ook bij Zenit Sint-Petersburg, waarna hij ook nog enige actief tijd was als technisch directeur van Pafos FC op Cyprus.

Bert Ruijsch

Wat de aanstelling van Evmenov betekent voor Bert Ruijsch, de huidige manager Voetbalzaken van FC Den Bosch, is nog niet duidelijk. Mogelijk wil Jordania beiden naast elkaar laten werken. Ruijsch wil daar niet op vooruit lopen. ,,Niet zolang ik officieel nog niets gehoord heb.”

Jordania wil bij FC Den Bosch naar een organisatiemodel met een technisch directeur en een financieel directeur. Op dit moment bekleedt Paul van der Kraan de functie van algemeen directeur bij de Bossche club.

Transfers

Intussen haalde Jordania deze week ook de eerste versterkingen naar De Vliert: de Marokkaans-Nederlandse middenvelder Irman Oulad Omar (ex-Achilles’29 en ex-AS Trencin) en de Bulgaarse verdediger Stefan Velkov (ex-Slavia Sofia). Naar verluidt zou FC Den Bosch verder nog in gesprek zijn met doelman Wouter van der Steen, de Italiaanse aanvaller Stefano Beltrame (die al eerder als huurling van Juventus bij de club speelde) en met de Braziliaanse spits Mosquito.