Volledig scherm

Jort van der Sande hoort nu echt bij de Bossche hoofdmacht

DEN BOSCH - Jort van der Sande is definitief toegevoegd aan het eerste elftal van FC Den Bosch. De 20-jarige spits maakte tot dusver officieel nog deel uit van het beloftenteam van de eerstedivisionist.

Door de blessure van Romero Regales kwam Van der Sande de voorbije vijf competitiewedstrijden al in actie voor de Bossche hoofdmacht. In de laatste drie duels scoorde hij ook steeds een keer.

De in Oisterwijk woonachtige Van der Sande speelt al sinds zijn negende bij FC Den Bosch. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij al meer dan twee jaar geleden. Desondanks werd de spits afgelopen zomer teruggezet naar het beloftenteam.

Veel spelen
Trainer Wiljan Vloet: ,,Omdat het voor Jort goed was om veel te spelen hebben we hem aan het begin van dit seizoen bewust bij Jong FC Den Bosch ondergebracht. Daar kon hij met minder weerstand werken aan zijn individuele ontwikkeling en wekelijks aan spelen toekomen."

Prima mentaliteit
Door blessureleed kwam Van der Sande dit seizoen bij de beloften minder aan spelen toe dan de bedoeling was. Vloet: ,,Het originele plan was om Jort per 1 januari 2017 weer toe te voegen aan het eerste elftal. Door blessures in de selectie en zijn goede prestaties tijdens de afgelopen wedstrijden hebben we er echter voor gekozen om met hem deze overstap naar het eerste elftal nu al te maken. Jort is dodelijk binnen de vijf meter en heeft een prima mentaliteit om te slagen."

In totaal kwam Van der Sande in de voorbije twee jaar in dertig competitiewedstrijden in actie voor het eerste elftal van FC Den Bosch, waarin hij acht keer scoorde.