Volledig scherm
© BSR Agency

Kansen volop voor FC Den Bosch tegen Roda JC, maar geen goals

Aan de hoeveelheid kansen lag het niet. Die waren er zat. Maar scoren bleek voor FC Den Bosch vrijdagavond te veel gevraagd in de thuiswedstrijd tegen Roda JC: 0-0.

Trainer Erik van der Ven verraste met een basisplaats voor Declan Lambert. De 21-jarige Australiër uit het beloftenelftal, die al een aantal weken met de hoofdmacht meetraint, kreeg als linksback de voorkeur boven Azzeddine Dkidak en maakte zo zijn debuut in het betaalde voetbal.

Bekijk hier de samenvatting van FC Den Bosch - Roda JC (premium)

FC Den Bosch kreeg in de tiende minuut al een riante mogelijkheid om de score te openen. Ryan Trotman verscheen alleen voor Roda-doelman Tom Muyters, maar schoot op de Limburgse keeper. In de rebound mikte Trotman op de paal, waarna Roda-aanvoerder Daryl Werker de bal uit de doelmond kopte.

Ook in het restant van de eerste helft waren de beste kansen voor FC Den Bosch, al stichtte ook Roda een paar keer gevaar. Wouter van der Steen redde echter bekwaam op een schot van Roland Alberg en aan de overkant miste een kopbal van Luuk Brouwers na een perfecte voorzet van Alexander Laukart de juiste richting.

Kansenoverschot

In de tweede helft was het kansenoverschot voor FC Den Bosch nog veel groter dan voor rust, maar opnieuw Trotman, Paco van Moorsel en ook de voor Laukart ingevallen Abdulsamed Abdullahi wisten het net niet te vinden.

In de 66ste minuut ontsnapte FC Den Bosch aan een achterstand toen Jordy Croux voor Roda op de paal mikte. FC Den Bosch bleef de bovenliggende ploeg. In blessuretijd leek Stefan Velkov de wedstrijd nog te beslissen met een waanzinnige knal van afstand, maar ook die belandde op de paal. De 0-0-eindstand werd daarmee onvermijdelijk.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Lambert; Felida, Van Moorsel, Brouwers; Verbeek, Trotman, Laukart (63. Abdullahi).