Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, stadion de Vliert van voetbalclub FC Den Bosch © copyright Marc Bolsius

KNVB geeft FC Den Bosch uitstel voor indienen begroting

FC Den Bosch hoeft zijn begroting voor het komende seizoen niet, zoals de andere clubs in het Nederlandse betaalde voetbal, voor komende zaterdag in te dienen bij de KNVB. De voetbalbond heeft de club uitstel gegeven vanwege de verwikkelingen rond de geplande overname van FC Den Bosch door de Georgische geldschieter Kakhi Jordania.

FC Den Bosch had de KNVB om een maand uitstel gevraagd. De bond heeft echter nog geen nieuwe datum genoemd waarop de begroting nu ingeleverd moet worden. Eerst wordt gewacht op duidelijkheid over de overname, daarna wordt de termijn vastgesteld.

Wat betreft die overname is het wachten op de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB. Die moet bepalen of Jordania eigenaar mag worden van de voetbalclub.

Deskundigen

De licentiecommissie van de KNVB keurde de overname al eerder af, maar daartegen ging FC Den Bosch in beroep. De beroepscommissie schakelde daarop twee externe deskundigen in, die hun bevindingen uiterlijk dit weekend kenbaar moeten maken. Het is niet duidelijk hoe snel daarna de beroepscommissie uitspraak doet.

Jordania is al bijna een jaar bezig om FC Den Bosch in handen te krijgen, maar de KNVB stelde het besluit daarover al diverse malen uit. De Georgische zakenman treedt sinds vorige zomer al op als extern financier van de voetbalclub.

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’