Volledig scherm
Jort van der Sande speelde vrijdag tegen Telstar het laatste halfuur mee, maar wist net als de rest van FC Den Bosch niet te scoren. © Remko Kool/Pro Shots

Koude douche voor FC Den Bosch bij Telstar

De laatste testcase voor de start van de competitie eindigde vrijdagmiddag voor FC Den Bosch in een koude douche. In een nat Velsen-Zuid verloor de ploeg van trainer Wil Boessen vrijdagmiddag kansloos van Telstar: 3-0.

Het oefenduel werd afgewerkt achter gesloten deuren. Op last van de politie en de gemeente Velsen was besloten dat er geen publiek bij de wedstrijd mocht zijn, die van de avond naar de middag verschoven was.

Geblesseerd trio

FC Den Bosch moest het in het Rabobank IJmond Stadion doen zonder het geblesseerde trio Jens van Son (enkel), Luuk Brouwers (knie) en Danny Verbeek (lies). De twee laatste aanwinsten van de club, Stefan Velkov en Imrane Oulad Omar, werden door Boessen pas na rust in de ploeg gebracht.

Toen keek Den Bosch al tegen een 1-0-achterstand aan na het openingsdoelpunt van Donny van Iperen in de negentiende minuut. Zeven minuten na rust zette de Argentijnse testspeler Facundo Lescano Telstar op 2-0, toen hij alleen voor FC Den Bosch-doelman Nick Leijten verscheen.

Derde tegentreffer

FC Den Bosch wist zich niet onder de druk van de thuisclub uit te werken en slikte in de 61ste minuut een derde tegentreffer toen Jasper van Heertum Leijten verschalkte. Hoewel Telstar nog enkele mogelijkheden kreeg bleef het daarbij.

Volgende vrijdag begint FC Den Bosch de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Telstar – FC Den Bosch 3-0 (1-0). 19. Van Iperen 1-0, 52. Lescano 2-0, 61. Van Heertum 3-0.

Opstelling FC Den Bosch: Leijten; Deijl (46. Velkov), Kersten, Fernandes, Van der Winden; Felida (46. Van der Heijden), Hoffman (46. Blummel), Azizov, Bouyaghlafen (56. Oulad Omar); Kaars (61. Van der Sande), Rodrigues.