Volledig scherm
Muhammed Mert, hier in actie voor FC Den Bosch in het afgelopen seizoen, terwijl hij op de hielen gezeten wordt door Nick Venema van Jong FC Utrecht. © Remko Kool

Mert bijna weg bij FC Den Bosch

Muhammed Mert staat op het punt te vertrekken bij FC Den Bosch. De nummer tien is in vergevorderde onderhandeling met een club in Turkije.

Omdat Mert nog een doorlopend contract heeft bij FC Den Bosch voor het komende seizoen, moet er wel een afkoopsom voor hem betaald worden. Volgens bronnen is daarover inmiddels ook bijna een akkoord bereikt.

Twee clubs
De  23-jarige speler zelf wil nog niet zeggen om welke club het gaat. Wel bevestigt hij dat  er onderhandeld is met twee clubs in Turkije, een op het hoogste niveau en een een niveau daaronder.

Mert was in de eerste helft van vorig seizoen als nieuwkomer de revelatie bij FC Den Bosch. Na de winterstop viel hij wat terug, maar in zijn eerste seizoen in De Vliert was hij toch nog goed voor 7 doelpunten in 35 competitieduels.

Amateurbasis
De 1,74 meter lange middenvelder kwam vorige zomer op amateurbasis over naar FC Den Bosch en verdiende door zijn sterke eerste seizoenshelft een contract tot de zomer van 2019. Voor zijn tijd bij FC Den Bosch speelde Mert bij NEC, Fortuna Sittard en het IJslandse Vikingur.

Zijn loopbaan begon de in het Belgische Hasselt geboren Turk bij KRC Genk waar hij de hele jeugdopleiding doorliep.