Volledig scherm
FC Den Bosch-aanvoerder Bart Biemans is hier met een sliding op de bal MVV-goalgetter Joeri Schroijen nog de baas. © Paul Roling/Pro Shots

MVV veel te sterk voor FC Den Bosch

MAASTRICHT - FC Den Bosch had vrijdagavond weinig in te brengen in de uitwedstrijd tegen MVV. De koploper uit de eerste divisie versloeg het elftal van Wiljan Vloet met duidelijke cijfers: 3-0.

FC Den Bosch, dat startte met de weer fitte Jonas Heymans op de plaats van de geschorste Jordy van der Winden, deed alleen in de beginfase aardig mee met de Maastrichtse thuisploeg. Maar een kopbal van Vykintas Slivka ging net over en een schot van Stefano Beltrame belandde op de paal.

In de negentiende minuut kwam MVV op 1-0 toen Joeri Schroijen op een wel heel simpele manier Jeremy Fernandes uitspeelde en daarna alleen voor Kees Heemskerk raak schoot. Daarna was MVV de bovenliggende partij, hoewel FC Den Bosch ook nog enkele mogelijkheden kreeg. Gescoord werd er in de eerste helft echter niet meer.

In de tweede helft trok MVV de wedstrijd volledig naar zich toe. Nadat Dalian Maatsen zich in de 56ste minuut de bal wel heel gemakkelijk liet ontfutselen trof een van richting veranderd schot van Thomas Verheydt doel. Veertien minuten later mocht Dyon Gijzen weglopen uit de rug van Jonas Heymans en de 3-0-eindstand op het scorebord schieten.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes, Biemans, Maatsen, Heymans (79. Santermans); Slivka, Brouwers, Havar (66. Vossebelt); Beltrame, Van der Sande, Bilate (66. Schet).