Tom van Weert in zijn periode bij FC Den Bosch, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en debuteerde in het betaald voetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom van Weert in zijn periode bij FC Den Bosch, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en debuteerde in het betaald voetbal. © PICS UNITED

‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’

Tom van Weert stond zowaar op het trainingsveld afgelopen woensdag bij zijn Deense club Aalborg BK. ,,Maar geen gekke dingen, hoor. We trainden individueel een fysiektrainer erbij. Dat vond ik wel prettig, want elke dag helemaal in je eentje oefeningen doen, daar word ik niet blij van. Dan heb ik eerder de neiging om bij achttien van de twintig bewegingen te stoppen dan wanneer er iemand mee kijkt”, aldus de uit Sint-Michielsgestel afkomstige spits, die eerder voor FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen voetbalde. 

Toch moet hij zichzelf nu weer zien te motiveren, want bij die ene training op de club is het gebleven. ,,Op verzoek van de gemeente is het hele complex op slot gedaan.” Van Weert (28) heeft heel even overwogen om naar Nederland te komen. ,,Maar dat zou dan naar Brabant zijn… Dat is corona-technisch niet zo’n verstandige keuze, lijkt me, als ik de verhalen hoor. Hier in Denemarken is de situatie minder ernstig. Enerzijds omdat het een minder dichtbevolkt land is en ze hebben alleen een grens met Duitsland en een brug naar Zweden, maar ze waren hier ook iets eerder met de maatregelen. In het weekend van 7 en 8 maart werd in de Nederlandse eredivisie nog gewoon gevoetbald met publiek, hier speelden wij toen al zonder mensen op de tribunes.”