Volledig scherm
Khaki Jordania wacht al bijna een jaar op toestemming van de KNVB om FC Den Bosch over te nemen. © BSR Agency

Nieuw onderzoek is gereed, maar FC Den Bosch heeft nog geen idee welke kant het op gaat met de overname

Het werk van de twee deskundigen die waren ingeschakeld om de besluitvorming rond de geplande overname van FC Den Bosch tegen het licht te houden zit erop. Of dat er toe leidt dat er nu groen of rood licht gaat volgen voor de beoogde clubeigenaar Kakhi Jordania valt nog niet te voorspellen.

Dat zegt althans mr. Rob Kleijzen, portefeuillehouder juridische zaken in de raad van commissarissen van FC Den Bosch. ,,Het conceptrapport biedt nog geen concreet uitzicht ten aanzien van de richting van het besluit van de beroepscommissie, omdat er geen directe conclusies worden getrokken", luidt zijn ietwat wollige reactie.

Uitspraak

Wat wel duidelijk is, is dat de commissie van beroep van de KNVB volgende week eindelijk de langverwachte uitspraak over de door de club gewenste overname gaat doen. Althans, normaal gesproken, want het zou niet voor het eerst zijn dat die op het laatste moment nog wordt uitgesteld.

Eind maart blies de licentiecommissie van de KNVB de overnameplannen van Jordania, meer dan acht maanden nadat die waren aangekondigd, af. FC Den Bosch ging daartegen in beroep en dik drie weken geleden liet de beroepscommissie van de KNVB weten dat er twee onafhankelijke deskundigen waren ingeschakeld voor een nader onderzoek.

Reageren

Hun bevindingen zijn nu gereed, maar zowel FC Den Bosch als de licentiecommissie krijgen nu  nog vijf dagen de kans om te reageren op het concept-rapport. Zo kan FC Den Bosch reageren op punten die voor de experts nog niet volledig duidelijk waren, laat de club zelf weten.

FC Den Bosch zegt uit juridische overwegingen niet al te gedetailleerd in te gaan op de adviezen in het conceptrapport. Na het verstrijken van de reactietermijn zal de beroepscommissie van de voetbalbond zo snel mogelijk na 24 juni een definitieve uitspraak doen over de overnameplannen, zo luidt de officiële lezing.