Volledig scherm
Sam Kersten, hier op een archieffoto in actie tegen Telstar, droeg zaterdag in de verloren oefenwedstrijd bij Roda JC de aanvoerdersband bij FC Den Bosch. © Pro Shots

Nog niet aangekleed FC Den Bosch is niet opgewassen tegen Roda JC

Met een selectie van vijftien man moest het nog steeds lang niet volledig aangeklede FC Den Bosch zaterdag het hoofd buigen in de oefenwedstrijd bij Roda JC. De ploeg van trainer Wil Boessen verloor met 2-0.

FC Den Bosch begon met testspeler Samuel Guibert in de basis. De Fransman speelde naast aanvoerder Sam Kersten in het centrum van de defensie.

Omdat Jens van Son en Luuk Brouwers nog steeds geblesseerd zijn, was FC Den Bosch dus met welgeteld vijftien spelers afgereisd naar Kerkrade. Op de bank zat het kwartet Konrad Sikking, Jeremy Fernandes, Ruben Rodrigues en Danny Verbeek.

Twee doelpunten
In de eerste helft kwam FC Den Bosch er amper aan te pas tegen de Limburgse thuisploeg. Via twee doelpunten van Mario Engels liep Roda uit naar 2-0. Tussendoor raakten Niels Verburgh en Daryl Werker ook nog paal en lat.

Het enige gevaar van FC Den Bosch kwam in de 36ste minuut van Sven Blummel, die een vrije trap met moeite gestopt zag worden door Roda-doelman Tom Muyters.

Fernandes
Na rust bracht Boessen Jeremy Fernandes in de ploeg voor Kevin Felida. Testspeler Guibert schoof daardoor door naar het middenveld. Aanvankelijk voerde Roda ook in de tweede helft de boventoon, maar nadat beide teams aan het wisselen geslagen waren, kwam FC Den Bosch in de slotfase wat meer uit zijn schulp. Tot doelpunten leidde dat echter niet.

Roda JC – FC Den Bosch 2-0 (2-0). 14. Engels 1-0, 40. Engels 2-0.

Gele kaarten: Fernandes (FC Den Bosch), Milts (Roda JC).

Opstelling FC Den Bosch: Leijten; Deijl (68. Felida), Kersten, Guibert, Van der Winden; Blummel, Felida (46. Fernandes), Azizov, Bouyaghlafen (59. Rodrigues); Van der Sande, Kaars (71. Bouyaghlafen).