Volledig scherm
Danny Verbeek. © BSR Agency

Oefennederlaag voor FC Den Bosch tegen Saoedische nummer drie

Een door blessures geteisterd en aangepast FC Den Bosch leed dinsdagavond op eigen veld een oefennederlaag tegen Al-Tawoon. De nummer drie uit de Saudi Premier League, op oefenstage in Nederland, won in De Vliert met 1-3.

FC Den Bosch startte in een 4-3-3-formatie met de punt naar voor. Op de nummer 10-positie speelde Luuk Brouwers. Ruben Rodrigues was voorin de meest naar voor geschoven speler, geflankeerd door Sven Blummel op rechts en Ryan Trotman op links.

Linksachter was er een basisplaats voor testspeler Marco Ospitalieri. De Belgisch-Italiaanse verdediger kwam vorig seizoen nog tot tien optredens voor Fortuna Sittard in de eredivisie, overwegend (korte) invalbeurten. Twee andere testspelers, Abdulsamed Abdullahi en Azzedine Dkidak, begonnen op de bank. Julian Demarteau, die zaterdag nog als proefspeler meedeed tegen het Regioteam Rotterdam (3-1-winst), bleek inmiddels te zijn vertrokken.

Daverende knal

Al-Taawon kwam al vroeg op voorsprong. Met een daverende knal zette Liander Tawamba de Saoedische ploeg in de tiende minuut op 0-1. Ook in het verdere verloop van de eerste helft bleef de bezoekende ploeg de bovenliggende partij, zij het zonder de score verder op te voeren.

FC Den Bosch kwam voor rust tot een uitgespeelde kans, maar Trotman schoot oog-in-oog met Cassio dos Anjos op de bezoekende doelman. Bij het begin van de tweede helft voerde FC Den Bosch-coach Erik van der Ven vier wissels door. Jens van Son, Robin Voets en de testspelers Abdullahi en Dkidak kwamen in het veld voor Ospitalieri, Felida, Verbeek en Rodrigues.

Gelegenheidsteam

Na een overtreding van Van Zutphen tien minuten na rust ging de bal op de stip en schoot Heldon Augusto Ramos de 0-2 voor Al-Taawon binnen. Van der Ven wisselde nog drie spelers (Jens van Son, Dhoraso Moreo Klas en Steven van der Heijden voor Brouwers, Blummel en Trotman), maar het gelegenheidsteam van FC Den Bosch kon lange tijd geen vuist meer maken tegen de Saoedische ploeg.

Totdat Abdullahi elf minuten voor tijd achter de bal ging staan bij een vrije trap. De testspeler krulde de bal fraai binnen. Twee minuten later had Voets de 2-2 op zijn schoen, maar de inzet van de gelegenheidsspits stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in.

Vijf minuten voor het einde besliste Almuwallad Mansour de wedstrijd definitief door de 1-3 voor Al-Taawon binnen te schieten.

Opstelling FC Den Bosch: Leijten; Van Zutphen, Väisänen, Velkov, Ospitalieri (46. Dkidak); Felida (46. Meerveld), Brouwers (61. Van Son), Verbeek (46. Abdullahi); Blummel (61. Moreo Klas), Rodrigues (46. Voets), Trotman (61. Van der Heijden).