Volledig scherm
Ryan Trotman wordt fel op de huid gezeten door Maarten Peijnenburg van FC Eindhoven. De aanvaller van FC Den Bosch liep in de wedstrijd van vorige week een scheurtje in zijn enkel op. © BSR Agency

Offensieve problemen FC Den Bosch naderen kookpunt

Met nauwelijks aanvallers in de selectie reist FC Den Bosch vrijdag af naar Leeuwarden voor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De club heeft sowieso al een gebrek aan offensief ingestelde spelers, maar degenen die er nog wel zijn, zijn nu ook nog eens voor het grootste deel uitgeschakeld door blessures.

Jizz Hornkamp (lies) en Oussama Bouyaghlafen (hamstring) zaten al langer in de lappenmand en daar is nu ook Ryan Trotman bij gekomen. Hij blijkt in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven van vorige week (1-1) een scheurtje in zijn enkel te hebben opgelopen.

Verbeek

Bovendien heeft Danny Verbeek het grootste deel van deze week niet mee kunnen trainen. De aanvoerder was er donderdagochtend weer wel bij en lijkt net op tijd fit te zijn om vrijdag in Friesland te kunnen starten. De enige andere aanvallend ingestelde spelers die trainer Erik van der Ven tot zijn beschikking heeft zijn Ruben Rodrigues, Paco van Moorsel (die wellicht ook nog geen hele wedstrijd kan spelen) en de 16-jarige Ringo Meerveld. Een echte centrumspits zit daar dus niet bij.

Van der Ven: ,,Dit is inderdaad heel vervelend. Het wordt nog een hele puzzel om tot een goede opstelling te komen.”

Vijftien veldspelers

Wat dat betreft kijkt de coach van FC Den Bosch met lede ogen naar de tegenstander van vrijdagavond. ,,SC Cambuur heeft alle drie zijn competitiewedstrijden al met dezelfde basisopstelling kunnen spelen en heeft deze zomer ook nog eens vijftien spelers gehaald.”

Bij FC Den Bosch stonden er donderdag, naast de drie keepers, precies vijftien veldspelers op het trainingsveld. Daarbij waren de jeugdspelers Steven van der Heijden, Rik Mulders (die vorige week als invaller zijn debuut maakt in de hoofdmacht) en Declan Lambert.  Naast het rijtje geblesseerde aanvallers moet FC Den Bosch het ook nog altijd stellen zonder linksback Jordy van der Winden (knieblessure) en middenvelder Luuk Brouwers (hersenschudding).

De testspelers Jinty Caenepeel (ziek) en Aurélien Joachim (net vader geworden) waren er donderdagochtend evenmin bij. Uiterlijk komend weekend moet FC Den Bosch bepalen of de club hen een contract aanbiedt of niet.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Felida, Meerveld, Van Moorsel, Abdullahi; Verbeek, Rodrigues.