Volledig scherm
Danny Verbeek maakte de 0-2 tegen Vorstenbossche Boys. © BSR Agency

Ook Danny Verbeek baalt van trage KNVB: ‘Je wil ja of nee horen, dan kun je verder’

Een ‘nee’ vanuit Zeist met betrekking tot de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania lijkt steeds meer voor de hand te liggen. Intussen zijn de spelers begonnen aan het nieuwe seizoen.

De eerste oefenwedstrijd werd zaterdagmiddag met 14-1 gewonnen op bezoek bij Vorstenbossche Boys, dat met dit duel z’n 60-jarig jubileum vierde. De enige treffer van de vierdeklasser werd gevierd alsof de amateurs erdoor gepromoveerd waren. Terwijl het toch al 11-0 voor FC Den Bosch stond toen Rick Janssens de eretreffer liet aantekenen. En wat een fraaie. De A-junior draaide met een schijnbeweging weg bij zijn tegenstander, maakte een goede actie op de achterlijn, haalde de bal onder zijn voet door iets naar binnen en knalde hard raak.

Verder was het uitsluitend FC Den Bosch wat de klok sloeg zaterdagmiddag. De tegenstand was uiterst matig. Volgens Danny Verbeek moet je er dan zelf voor zorgen dat het een soort goede training wordt. ,,En dat hebben we wel gedaan volgens mij.” Hij vond het prettig om na lange tijd weer eens met Paco van Moorsel samen te spelen. ,,Dat deden we vanaf dat we acht jaar waren. We zijn een jaar of zeven uit elkaar geweest. Mooi dat hij ook is teruggekeerd op het oude nest.”

Verbeek - die de intentie heeft om bij FC Den Bosch te blijven, ‘maar niets is zeker in de voetballerij’ - baalt dat de uitspraak van de KNVB over de overname van de club door Kakhi Jordania zo enorm lang op zich laat wachten. ,,Als het alleen op organisatorisch gebied gevolgen heeft, dan kun je dat als speler wel langs je heen laten gaan. Maar de samenstelling van de selectie hangt er ook mee samen. Je wil ja of nee horen, dan kun je verder. De club is vorig seizoen weer op de kaart gezet. FC Den Bosch leeft weer in de stad en de regio. Het zou zonde zijn als we nu weer om de veertiende plaats gaan meedoen. Daar zit helemaal niemand op te wachten.”

Vorstenbossche Boys - FC Den Bosch 1-14 (0-8). Scoreverloop: 6. Brouwers 0-1, 12. Verbeek 0-2, 15. Bouyaghlafen 0-3, 25. Blummel 0-4, 31. Rodrigues 0-5, 34. Rodrigues 0-6, 35. Haidary 0-7, 41. Rodrigues 0-8, 52. Mulders 0-9, 54. Bakx 0-10, 66. Van der Heijden 0-11, 70. Janssen 1-11, 74. Bakx 1-12, 86. Ramadani 1-13, 88. Ramadani 1-14.

Opstelling FC Den Bosch, eerste helft: Van der Steen; Felida, Van Zutphen, Rojas, Haidary; Brouwers, Van Moorsel, Verbeek; Blummel, Rodrigues, Bouyaghlafen. 

Opstelling  FC Den Bosch, tweede helft: Leijten; Van der Heijden, Kersten, Velkov, Rojas; Cairo (70. Meerveld), Van Son, Mulders; Bakx, Ramadani, El Barnichi.