TOP Oss en FC Den Bosch zouden vrijdagavond eigenlijk tegen elkaar gespeeld hebben, maar ook daar haalde het coronavirus een dikke streep doorheen.
Volledig scherm
TOP Oss en FC Den Bosch zouden vrijdagavond eigenlijk tegen elkaar gespeeld hebben, maar ook daar haalde het coronavirus een dikke streep doorheen. © BSR/SOCCRATES

Ook FC Den Bosch en TOP Oss trainen voorlopig niet

Ook bij FC Den Bosch en TOP Oss wordt voorlopig niet getraind. Afhankelijk van de situatie rond het coronavirus en de adviezen die van hogerhand volgen bekijken beide clubs wanneer de training hervat kan worden.

Zowel bij FC Den Bosch als TOP Oss komen de clubleiding en het kantoorpersoneel maandag in een klein gezelschap bij elkaar om te overleggen over de ontstane situatie. ,,Met het coronavirus verandert de situatie van dag tot dag", zegt FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven. ,,Eerst zou de competitie op 3 april weer beginnen, maar nu wordt dat sowieso een week later. Wij wachten gewoon af welke adviezen en richtlijnen er komen en zullen die zoveel mogelijk volgen.”

Voorzorg

,,Onze spelers blijven maandag en dinsdag in elk geval uit voorzorg thuis", reageert woordvoerster Lotte van den Eertwegh van TOP Oss. ,,Het definitieve besluit over wat er daarna moet gebeuren hopen we in ons overleg van maandag te kunnen nemen.”

Willem II en RKC schrappen de trainingen tot en met 6 april

Sportkoepel NOC*NSF adviseerde zondagmiddag al om alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Zondagavond volgde er een advies van de KNVB om tot en met 6 april niet meer te trainen. Het ligt voor de hand dat de clubleiding bij zowel FC Den Bosch als bij TOP Oss maandag zal besluiten om dat advies van de voetbalbond te volgen.