Het veld van stadion De Vliert blijft de komende drie weken leeg.
Volledig scherm
Het veld van stadion De Vliert blijft de komende drie weken leeg. © BSR Agency

Ook FC Den Bosch wil tijdelijke werkloosheidsuitkering voor spelers

FC Den Bosch is maandag begonnen met het aanvragen van tijdelijke werkloosheidsuitkeringen voor de spelers en leden van de technische staf. Volgens woordvoerster Ester Bal gebeurt dat omdat de spelers ‘volledig teruggegaan zijn naar nul', nu de hele club op slot gegaan is.

Net als bij andere voetbalclubs wordt er bij FC Den Bosch tot 6 april niet getraind en zijn er ook geen andere activiteiten. De club volgt daarmee de richtlijnen van de KNVB in de strijd tegen een verdere opmars van het coronavirus.

Go Ahead Eagles

Zondag werd al duidelijk dat ook Go Ahead Eagles werktijdverkorting en een WW-uitkering voor zijn spelers aan gaat vragen. Het is niet zo dat FC Den Bosch daardoor op het idee gebracht is, zegt Bal. ,,Er is bij ons vrijdag al over gesproken. Maar wij wilden eerst afwachten welke maatregelen er precies van hogerhand zouden volgen. Nu duidelijk is dat er de komende drie weken niet door de spelers gewerkt kan worden zijn wij met de aanvragen begonnen.” Bal verwacht dat veel meer betaald voetbalclubs deze stap zullen zetten.

De spelers van FC Den Bosch volgen de komende drie weken thuis een individueel trainingsprogramma, dat zij meegekregen hebben van de medische staf en fysiotherapeut, om hun conditie op peil te houden. ,,Daarnaast hebben wij aan de spelers gevraagd om regelmatig via social media aan de supporters te laten zien hoe zij deze dagen doorkomen", zegt Bal.