Volledig scherm
Wil Boessen. © BSR/SOCCRATES

Opvallend nieuws voor Boessen: trainer ondanks ontslag bij FC Den Bosch genomineerd

FC Den Bosch zette trainer Wil Boessen eind vorige maand nog op straat vanwege teleurstellende resultaten, maar de 55-jarige oefenmeester krijgt nu uit onverwachte hoek een blijk van waardering. 

Vakblad De Voetbaltrainer heeft Boessen genomineerd voor beste trainer van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburger leidde FC Den Bosch eerder dit jaar naar de tweede periodetitel en de eerste plaats op de ranglijst. Na de winterstop kwam de klad erin en besloot de Bossche directie met onmiddellijke ingang afscheid te nemen van Boessen. Volgens Jan-Hein Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen, zou de club behoefte hebben aan een andere trainer.

Met interim-trainers Erik van der Ven en Paul Beekmans aan het roer won FC Den Bosch vervolgens de laatste twee duels van de reguliere competitie tegen Roda JC en Go Ahead Eagles (beide met 2-0). Daardoor eindigde de ploeg in de Keuken Kampioen Divisie op de vierde plaats. Die geeft recht op een plek in de halve finale van de play-offs. Daarin neemt FC Den Bosch het in een tweeluik opnieuw op tegen Go Ahead Eagles. 

Wels

Behalve Boessen is ook TOP Oss-trainer Klaas Wels in de race voor de eretitel. De oefenmeester uit Veghel verraste vriend en vijand door de Ossenaren naar de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie te loodsen. Dat betekent dat TOP net als FC Den Bosch instroomt in de halve finale van de play-offs. Daarin is Sparta de tegenstander. In de reguliere competitie lukte het de Rotterdammers overigens niet om TOP Oss te verslaan. In het Frans Heesen Stadion werd het 0-0, op Spangen won de formatie van Wels met liefst 1-4.

Boessen en Wels krijgen concurrentie van Henk Fraser (Sparta), Marino Pusic (FC Twente) en Mike Snoei (Telstar).

Volledig scherm
Klaas Wels. © BSR Agency