Volledig scherm
Daan Disveld voor de skyline van Nijmegen in 2013. Bij NEC steeg het talent uit Lent tot grote hoogte. © Do Visser/De Gelderlander

Oud-speler FC Den Bosch Daan Disveld: 'TEC is andere koek'

DEN BOSCH - Op het EK onder 17 jaar in 2011 stond Daan Disveld tegenover Raheem Sterling en Emre Can. Zij zijn nu vedetten bij Manchester City en Liverpool. In een team met Memphis Depay (Manchester United) en Feyenoorder Tonny Vilhena werd hij Europees kampioen. Disveld was captain van de ploeg waarvan praktisch alle spelers prof werden.

Vijf jaar later ziet alles er anders uit voor het voormalige talent van NEC. Zijn contract bij FC Den Bosch werd na de Kerst ontbonden. De verdediger stapt over naar tweededivisionist TEC. ,,Dat is andere koek, ja", zegt Disveld (22) in het Brabants Dagblad van woensdag 4 januari.

,,Als je naar TEC gaat, betekent het dat je de absolute top niet hebt gehaald. Toch heb ik na een zware periode bij Den Bosch sinds lange tijd weer het gevoel dat het goed met me gaat. Ik heb via TEC een baan als commercieel medewerker. Ze bieden mij nieuwe kansen. TEC heeft de ambitie om binnen drie jaar in de top vijf van de tweede divisie te staan en misschien ooit naar de eerste divisie te gaan."