Volledig scherm
Pedro Marques juicht na een van zijn doelpunten voor FC Dordrecht. © BSR Agency

Overgang Pedro Marques van FC Dordrecht naar FC Den Bosch is rond

Pedro Marques speelt de rest van dit seizoen voor FC Den Bosch. De Portugese spits (21) wordt tot 1 juli gehuurd van zijn club Sporting Lissabon.

Marques kwam in  de eerste seizoenshelft, ook op huurbasis, nog uit voor FC Dordrecht. Daar was hij in negentien optredens goed voor zes doelpunten en zeven assists. Desondanks zette de technische leiding van de hekkensluiter uit de Keuken Kampioen Divisie hem na de winterstop terug naar het tweede elftal.

Niet bang

Toch is manager voetbalzaken Bert Ruijsch van FC Den Bosch niet bang dat zijn club met Marques een ‘lastige jongen’ binnenhaalt. ,,Verre van dat", zegt Ruijsch. ,,Ik ken de ins en outs niet van dat besluit bij FC Dordrecht, maar op ons maakt Pedro een hele goede indruk. Wij vrezen absoluut geen problemen.”

De komst van Marques moet bij FC Den Bosch een einde maken aan de problemen in aanvallend opzicht. De spitsen Jizz Hornkamp (heup) en Ryan Trotman (knie) zijn door blessures voorlopig nog uitgeschakeld.

Portugese toer

Het ligt voor de hand dat Marques een koppel gaat vormen met Ruben Rodrigues, de clubtopscorer en schaduwspits van FC Den Bosch, die in de eerste seizoenshelft goed was voor tien doelpunten en vijf assists. De club gaat daarmee op de Portugese toer, want ook de roots van Rodrigues liggen in dat Zuid-Europese land.

Marques traint woensdag al mee bij FC Den Bosch. De club doet er alles aan om hem speelgerechtigd te krijgen voor de uitwedstrijd tegen Helmond Sport van komende vrijdag.