Volledig scherm
Zija Azizov met het shirt van zijn nieuwe club NEC. Links naast hem zijn zaakwaarnemer Theo van Veghel, rechts Fred van der Hoorn die bij de overgang bemiddelde. © TPM

Overstap van Zija Azizov van FC Den Bosch naar NEC-beloften is rond

Zija Azizov speelt de rest van dit seizoen definitief in het beloftenelftal van NEC. De overgang van de 19-jarige middenvelder van FC Den Bosch naar de Nijmeegse club kwam woensdagochtend rond.

Het contract van Azizov bij FC Den Bosch, dat doorliep tot 1 juli 2019, is per direct ontbonden. Azizov was in De Vliert overbodig geworden met alle versterkingen die zijn binnengehaald sinds Kakhi Jordania de club overnam.

Groeibriljant
Een jaar geleden gold de uit Oisterwijk afkomstige speler nog als een groeibriljant uit de eigen jeugd van FC Den Bosch. Azizov, die van Azerbeidzjaanse afkomst is, speelde de voorbije twee seizoenen 46 competitiewedstrijden in het eerste elftal van FC Den Bosch en scoorde daarin vier keer.

Daarnaast kwam hij al uit voor verschillende nationale jeugdelftallen van Azerbeidzjan.

  1. Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden
    PREMIUM

    Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden

    Over de teruggekeerde euforie rond FC Den Bosch trok vorig weekeinde een donkere schaduw. De heropening van de anderhalf jaarlang gesloten gebleven Oosttribune ging gepaard met supportersgeweld. Alwéér! Gierende politieauto’s, bemand met tientallen ME’ers,raasden rond De Vliert. In het stadion bestormden aanhangers van FC Twente, gehuld met bivakmutsen, het veld om hun frustratie vanwege de nederlaag af te reageren op hekwerk en reclameborden.