Volledig scherm
© BSR Agency

Pak slaag voor FC Den Bosch bij Jong Ajax

Voor de tweede keer dit seizoen is FC Den Bosch vrijdagavond weggespeeld door een beloftenelftal. Na de eerdere 5-1-nederlaag bij Jong FC Utrecht ging de ploeg van trainer Erik van der Ven nu met dezelfde cijfers voor de bijl tegen Jong Ajax.

Er was geen beginnen aan voor FC Den Bosch op het Amsterdamse sportpark De Toekomst tegen een Jong Ajax met de (toekomstige) Ajax 1-spelers Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang, Carel Eiting, Ryan Gravenberch en Kik Pierie in de gelederen. De thuisploeg was op alle fronten beter en kon het zich nog permitteren een aantal dotten van kansen te missen.

Bekijk hier de samenvatting van Jong Ajax - FC Den Bosch (Premium)

FC Den Bosch kon vrijdag toch beschikken over centrumverdediger Stefan Velkov, die donderdag op de training nog wegens ziekte ontbrak. Coach Erik van der Ven koos voor een 4-4-2-formatie met het geroutineerde duo Danny Verbeek en Paco van Moorsel voorin.

De start van FC Den Bosch was ontluisterend. Jong Ajax moet zich de eerste minuten in een speeltuin gewaand hebben. De Amsterdammers speelden drie versnellingen hoger dan het elftal van Van der Ven en sneden keer op keer door de Bossche defensie. 

In de vijfde minuut tekende Jurgen Ekkelenkamp voor de 1-0 en zes minuten later verdubbelde Nicolas Kühn de score. Een afstraffing leek al voor rust in de in de maak, maar in de rest van de eerste helft liet Jong Ajax een overschot aan kansen onbenut. Ook Wouter van der Steen voorkwam een paar keer met een prima redding een derde Amsterdamse treffer. FC Den Bosch mocht pas vlak voor rust twee keer aan een doelpunt ruiken, maar Velkov schoot naast en Van Moorsel mikte over.

Overlopen worden 

Vijf minuten na rust besliste Jong Ajax de wedstrijd definitief, voor zover dat eigenlijk niet al gebeurd was. Ekkelenkamp zorgde met zijn tweede treffer voor de 3-0. Acht minuten later bracht Lassina Traoré de 4-0 op het scorebord en leek FC Den Bosch helemaal overlopen te worden.

Maar de ploeg van Van der Ven richtte zich toch weer op. Een kwartier voor tijd bracht Ruben Rodrigues de stand op 4-1. Verder liet Jong Ajax FC Den Bosch niet meer komen. In blessuretijd kopte Traoré nog de 5-1 binnen, maar daarmee was de eindstand nog altijd een magere afspiegeling van de ware krachtsverhoudingen.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Lambert; Felida (68. Van der Heijden), Laukart, Rodrigues, Abdullahi; Verbeek (68. Bouyaghlafen), Van Moorsel.