Volledig scherm
Pedro Marques, hier nog in het shirt van FC Dordrecht in duel met de inmiddels bij FC Den Bosch vertrokken Stefan Velkov, kan vrijdag zijn debuut maken voor de ploeg van trainer Erik van der Ven. © BSR Agency

Pedro Marques is speelgerechtigd voor FC Den Bosch

Pedro Marques kan vrijdagavond zijn debuut maken voor FC Den Bosch in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Alle papierwerk is rond, de spits is speelgerechtigd, aldus manager voetbalzaken Bert Ruijsch van de Bossche voetbalclub.

Het ziet er naar uit dat de 21-jarige Portugees, die de rest van dit seizoen gehuurd wordt van Sporting Lissabon, ook meteen in de basis zal starten. FC Den Bosch kan vrijdag namelijk niet beschikken over Paco van Moorsel, die woensdag op de training geblesseerd raakte aan zijn voet. 

Van der Winden

Achter de inzetbaarheid van Jordy van der Winden staat een vraagteken. De linksback maakte zondag, thuis tegen Go Ahead Eagles, na dik veertien maanden blessureleed zijn rentree met een invalbeurt van een halfuur, maar kreeg daarna toch weer wat last van zijn knie. Jens van Son, die tegen Go Ahead ontbrak met hamstringklachten, keert terug in de selectie. Hij begint wellicht nog op de bank, net als Alexander Laukart, die nog wacht op zijn eerste speelminuten na zijn schouderblessure.

Eerste punten

FC Den Bosch wacht nog op zijn eerste punten van 2020. De eerste twee wedstrijden na de winterstop (NEC-uit, 1-0, en Go Ahead-thuis, 2-3) leverden allebei een nederlaag op. ,,Onnodig”, constateerde trainer Erik van der Ven gisteren nog maar eens. ,,Wij hebben in beide duels kansen laten liggen op meer.”

Tegen laagvlieger HelmondSport, de nummer negentien van de ranglijst, moet er wel resultaat geboekt worden. ,,Al zal dat zeker niet vanzelf gaan”, waarschuwt Van der Ven. ,,Helmond Sport heeft zijn meeste punten in eigen huis gepakt. NAC speelde er ook maar 0-0. Dus we zijn gewaarschuwd.” 

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Lambert, Deijl, Van der Velden, Dkidak; Felida, Rodrigues, Brouwers; Verbeek, Marques, Bouyaghlafen.