Pover FC Den Bosch komt niet langs hekkensluiter Jong FC Utrecht

videoHet was moeizaam en bij vlagen ook gewoon slecht. Maar uiteindelijk leek FC Den Bosch de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht vrijdagavond toch met 2-1 te winnen, door een doelpunt van invaller Jort van der Sande, drie minuten voor tijd.

Vijf minuten later werd de huidige kwetsbaarheid van de ploeg van trainer Wil Boessen weer eens goed zichtbaar toen Mitchell van Rooijen in blessuretijd de 2-2 voor Jong FC Utrecht mocht maken. Weer geen overwinning, zelfs niet tegen de ploeg die na de winterstop nog maar 1 punt had gehaald. De winst in goed vijf minuten over de streep trekken bleek te veel gevraagd voor FC Den Bosch.

De ploeg van Boessen moest het vrijdag stellen zonder de geschorsten Nicolas Romat en Sven Blummel. De trainer loste dat op door Leo Väisänen op de rechtsbackplaats te posteren. Op het middenveld speelden Oussama Bouyaghlafen en Danny Verbeek aan de zijkanten en Luuk Brouwers en Danny Holla in het centrum.

De start van FC Den Bosch was prima. Binnen tien minuten kopte Brouwers een hoekschop van Stefano Beltrame binnen, 1-0. De thuisclub leek makkelijk avondje tegemoet te gaan tegen de hekkensluiter van de ranglijst, maar al in de achttiende minuut ging het fout. Amine Khammas leed dom balverlies en Wai-Tsun Dai bediende Nick Venema op maat. De topscorer van de Utrechtse beloften schoof de gelijkmaker binnen.

Daarna was het de rest van de eerste helft slordigheid troef bij FC Den Bosch tegen de povere tegenstander. Passes kwamen niet aan en ballen werden simpel ingeleverd. Beltrame bood Vincent Vermeij nog wel een paar mogelijkheden, maar de spits wist de bal steeds net niet goed te raken.

Matig veldspel

Op slag van rust claimde Beltrame nog een penalty nadat hij neerging in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Teuben wilde daar niet van weten. Na rust werd het niet veel beter. In het eerste kwartier schiep FC Den Bosch wel een aantal mogelijkheden, maar dat leidde niet tot een treffer. Khammas was er met een knal op de bovenkant van de lat nog het dichtste bij.

Daarna kwam ook Jong FC Utrecht tot een aantal mogelijkheden. Venema leek de 1-2 te maken, maar zijn inzet stuiterde via de binnenkant van de paal terug het veld in. Van der Sande, tien minuten voor tijd in het veld gekomen voor de tegenvallende Vincent Vermeij, leek daarna de matchwinner te worden, maar in blessuretijd ging het alsnog mis.

Volledig scherm
Vincent Vermeij in actie tegen Jong FC Utrecht. © BSR Agency