‘Profeet’ René van de Kerkhof voorspelt: FC Den Bosch laat opnieuw punten liggen

PROFEET VAN DE WEEKElke week voorspelt een andere speler of clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan René van de Kerkhof, clubicoon van PSV. Hij probeert in ieder geval het aantal goed voorspelde wedstrijden van broer Willy (5) te verbeteren.

FC Den Bosch verloor afgelopen weekend van FC Eindhoven en daarmee ook de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag gaan de Bosschenaren in Waalwijk opnieuw punten verliezen, als het aan Van de Kerkhof ligt. ,,Ik heb Den Bosch bezig gezien in Eindhoven en ze creëerden geen kans. RKC is wisselvallig, dus ik ga voor een gelijkspelletje.”

TOP Oss gaat tegen Jong PSV ook het onderspit delven, volgens de Helmonder. ,,De afgelopen week was het bij TOP Oss iets minder. Ze spelen wisselvallig en mijn hart ligt toch hier dus ‘een eentje’.”

Over Willem II is Van de Kerkhof positiever. ,,Die spelen goed.” Hij verwacht dat de punten in Tilburg blijven na de wedstrijd tegen FC Groningen. PSV wint volgens het clubicoon met gemak van Fortuna Sittard.

De voorspellingen van René van de Kerkhof

RKC - FC Den Bosch: 3
Go Ahead Eagles - FC Eindhoven: 1
FC Twente - Helmond Sport: 1
Roda JC - Almere City: 1
Jong PSV - TOP Oss: 1
De Graafschap - NAC: 3
Willem II - FC Groningen: 1
Ajax - VVV-Venlo: 1
PSV - Fortuna Sittard: 1

Volledig scherm
René van de Kerkhof © BD