‘Profeet’ Willy van de Kerkhof voorspelt: ‘FC Den Bosch laat zich eerste plek niet afsnoepen in Eindhoven’

PROFEET VAN DE WEEKElke week voorspelt een andere speler of clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Willy van de Kerkhof, clubicoon van PSV. ,,Ik hoop er zeven of acht goed te hebben.”

‘Zijn club’ PSV gaat zaterdag in ieder geval ‘zonder twijfel’ winnen van FC Groningen. ,,Die hebben na vorige week iets goed te maken met de supporters en dat gaan ze zaterdag doen.”

Zondag staat de Klassieker op het programma. Voor Feyenoord-Ajax voorspelt Van de Kerkhof een gelijkspel, een compromis tussen wat hij verwacht en wat hij het liefste zou zien. ,,Als PSV'er hoop ik natuurlijk dat Feyenoord wint. Mijn gevoel zegt dat Ajax wint, maar mijn hart zegt een gelijkspel.”

Puntje voor Willem II

Willem II, dat zondag speelt tegen FC Utrecht, zal een punt meenemen naar Tilburg, denkt Van de Kerkhof. ,,Als je kijkt naar de goede uitslagen van Willem II en de nederlaag van FC Utrecht vorige week zou het een spannende pot kunnen worden. Maar ik ga voor de voorzichtigheid toch voor een gelijkspel.”

Vertrouwen in FC Den Bosch

Van de Kerkhof heeft vertrouwen in FC Den Bosch, dat vrijdag een uitwedstrijd speelt tegen FC Eindhoven. ,,FC Den Bosch laat zich de eerste plek denk ik niet afsnoepen in Eindhoven.” Ook is RKC volgens het PSV-clubicoon te sterk voor Jong FC Utrecht en TOP Oss zal volgens de voorspellingen de punten moeten delen met NEC. ,,TOP Oss doet het goed, maar ik verwacht toch een gelijkspel.”

De voorspellingen van Willy van de Kerkhof:

FC Dordrecht - Jong PSV: 3
MVV - Helmond Sport: 1
FC Eindhoven - FC Den Bosch: 2
Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk: 2
TOP Oss - NEC: 3
NAC - ADO Den Haag: 3
FC Utrecht - Willem II: 3
PSV - FC Groningen: 1
Feyenoord - Ajax: 3

Volledig scherm
Willy van de Kerkhof © ED