Volledig scherm
Erik van der Ven kan weer in relatieve rust werken met FC Den Bosch. ,,We hebben een goede trainingsweek achter de rug", aldus de coach. © BSR Agency

Rust lijkt teruggekeerd in Stadion De Vliert

FC Den Bosch kon deze week in relatieve rust toe werken naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag. Een schril contrast met de hectiek van vorige week, na het racisme-incident in de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Geen cameraploegen en geen landelijke media in Stadion De Vliert. Bij de training van donderdagochtend leek alles, net als heel deze week eigenlijk, weer bij het oude bij FC Den Bosch. Trainer Erik van der Ven verwoordde het net iets anders: ,,We hebben een goede trainingsweek achter de rug.”

Niet vergeten

Natuurlijk is de racisme-rel tegen Excelsior, met de nasleep daarvan, nog lang niet vergeten. ,,De club is zelf bezig met een onderzoek en heeft daarvoor deze week met verschillende spelers gesproken. En we houden jongens als Kevin Felida en ‘Appie’ Abdullahi, die geraakt waren door de racistische geluiden vanaf de tribune, goed in de gaten door met hen te blijven praten. Ik heb de indruk dat dit wel goed gaat”, aldus Van der Ven.

Met FC Dordrecht treft FC Den Bosch vrijdagavond de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. ,,Maar ondanks dat die ploeg nog maar acht punten heeft, biedt ze elke week goed partij. Het is geen gemakkelijke tegenstander. Dat heb ik gezien op de videobeelden”, zegt Van der Ven. De coach stuurt zijn ploeg met hetzelfde elftal het veld in als vorige week bij Almere City (0-2-winst). Van der Ven: ,,Ik heb geen aanleiding om iets te wijzigen, dus ik geef die jongens vertrouwen.”

Periodekampioen

In de vorige confrontatie met FC Dordrecht kroonde FC Den Bosch zich in januari van dit jaar met een klinkende 2-6-overwinning tot kampioen van de tweede periode van vorig seizoen: een hoogtepunt in de recente clubgeschiedenis. Trainer Erik van der Ven wilde daar gisteren totaal geen consequenties aan verbinden. ,,Ik heb er deze week niet eens aan gedacht. Dat was een ander seizoen met twee andere ploegen.”

Een nieuwe overwinning op FC Dordrecht vanavond zou betekenen dat FC Den Bosch voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden op rij wint. Van der Ven: ,,Dat zou mooi zijn, maar het is geen doel op zich. Wij gaan sowieso elke thuiswedstrijd voor de volle winst.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Van Moorsel, Bouyaghlafen.