Volledig scherm
PREMIUM
Volendam-doelman Jordi van Stappershoef (op zijn knieën) zit mis en ook zijn verdediger Daan Klinkenberg kan de goal van Rauno Sappinen niet meer voorkomen. © Toon Dompeling

Sappinen maakt naam direct waar bij FC Den Bosch: 'Dit kan een heel goede ploeg worden'

FC Den Bosch won gisteren voor het eerst in twaalf jaar het openingsduel van de competitie.Met dank aan de Estse huurling Rauno Sappinen.

Zijn faam was hem al vooruit gesneld. Rauno Sappinen (22) kwam begin deze week, uit de hoge hoed van de nieuwe clubeigenaar Kakhi Jordania, als doelpuntenmachine naar FC Den Bosch. Met indrukwekkende cijfers uit de competitie in zijn vaderland Estland. Daar werd hij vorig jaar als spits van FC Flora (mede)topscorer in de Meistriliiga, de hoogste afdeling van het Estse voetbal, met 27 goals. En passant tekende hij voor 18 assists in de 35 duels die hij speelde.

  1. Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden
    PREMIUM

    Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden

    Over de teruggekeerde euforie rond FC Den Bosch trok vorig weekeinde een donkere schaduw. De heropening van de anderhalf jaarlang gesloten gebleven Oosttribune ging gepaard met supportersgeweld. Alwéér! Gierende politieauto’s, bemand met tientallen ME’ers,raasden rond De Vliert. In het stadion bestormden aanhangers van FC Twente, gehuld met bivakmutsen, het veld om hun frustratie vanwege de nederlaag af te reageren op hekwerk en reclameborden.