Volledig scherm
PREMIUM
In De Vliert kwamen vorig seizoen gemiddeld 2822 toeschouwers naar een wedstrijd kijken. © pro shots

Sleeping giant FC Den Bosch droomt alweer van de eredivisie

De komst van Kakhi Jordania heeft FC Den Bosch opgeschud. De nieuwe eigenaar uit Georgië haalt in razend tempo voetballers uit alle windstreken naar stadion De Vliert. En dat is even wennen voor de supporters.

Het vaste groepje diehard fans bij de trainingen in stadion De Vliert moet nog even oefenen op de nieuwe namen. Met samengeknepen ogen tuurt een van hen op deze dinsdagochtend richting het veld. ,,Wie is dat nou?'', vraagt hij, wijzend op een speler. De man naast hem haalt zijn schouders op. ,,Die Bulgaar of den dieje uit Estland'', zegt hij. ,,Ja, die ons straks naar de eredivisie schiet'', buldert een derde.

  1. Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden
    PREMIUM

    Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden

    Over de teruggekeerde euforie rond FC Den Bosch trok vorig weekeinde een donkere schaduw. De heropening van de anderhalf jaarlang gesloten gebleven Oosttribune ging gepaard met supportersgeweld. Alwéér! Gierende politieauto’s, bemand met tientallen ME’ers,raasden rond De Vliert. In het stadion bestormden aanhangers van FC Twente, gehuld met bivakmutsen, het veld om hun frustratie vanwege de nederlaag af te reageren op hekwerk en reclameborden.