Volledig scherm
Moreira loopt van het veld. © BSR Agency

Statement FC Den Bosch veroorzaakt storm van kritiek op Twitter: ‘Enorme anti-reclame’

updateHet duel tussen FC Den Bosch en Excelsior (3-3) werd zondagmiddag tijdelijk gestaakt, omdat Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door een deel van de aanhang van de thuisclub. Kort na het incident kwamen de Bosschenaren met een statement, waarin stond dat het slechts zou gaan om ‘kraaiengeluiden’.

Bekijk hier de samenvatting van FC Den Bosch - Excelsior.

Politici

Politici veroordeelden de racistische bejegeningen. Scheidsrechter Gerrets werd geprezen. ,,Dit soort racisme is een schande voor het voetbal en moet hard worden aangepakt”, schreef PvdA-leider Lodewijk Asscher op Twitter. ,,Hup scheidsrechter!” Ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers gaf een compliment aan de scheidsrechter. ,,Racisme is een kwaad dat alleen kan voortwoekeren als niemand er wat van zegt”, aldus Segers, die iedereen opriep ‘ook buiten het stadion’ altijd op te staan tegen racisme en antisemitisme.

De reactie dat het slechts zou gaan om kraaiengeluiden schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Later maakte FC Den Bosch bekend alsnog een onderzoek in te stellen naar wat er precies is geroepen op de M-side. Een greep uit de berichten op Twitter.