Volledig scherm
Ossenaar Richard van der Venne in duel met FC Den Bosch-keeper Nick Leijten. © ProShots

Sterker FC Oss vergeet te winnen bij door blessures geplaagd FC Den Bosch

VideoKansen waren er zat voor FC Oss om de derby bij FC Den Bosch te winnen, maar de bezoekers buitten het kansenoverschot vrijdagavond in stadion De Vliert niet uit. Twee keer werd de paal getroffen en daarnaast was reservedoelman Nick Leijten van FC Den Bosch opvallend vaak de baas, 0-0.

De derby kenmerkte zich in het eerste halfuur door twee grote tegenvallers voor FC Den Bosch. In de twaalfde minuut moest Juventus-huurling Mattias Andersson met een hamstringblessure het veld verlaten. De gelegenheidsrechtsback werd vervangen door een andere gelegenheidsrechtsback: Kevin Felida.

Zeventien minuten later moest ook doelman Kees Heemskerk van het veld, met op het oog eenzelfde blessure. Nick Leijten kwam binnen de lijnen als zijn vervanger. Die kon meteen aan de bak, want hij stond een minuut later al oog-in-oog met Huseyin Dogan. De Oss-aanvaller mikte echter op de paal. Even daarvoor had Oss-doelman Xavier Mous een vrije trap van Sven Blummel over de lat getikt. Vlak voor rust kreeg FC Den Bosch nog een kans toen Sam Kersten vanaf de achterlijn voorzette, maar Jort van der Sande kopte de bal naast.

Teleurstelling

In de tweede helft dicteerde FC Oss het spel. De bezoekers schiepen een handvol mogelijkheden, maar Leijten groeide uit tot de held van Den Bosch met een aantal puike reddingen. Koen van der Biezen wist de keeper wel te passeren, maar zijn schot belandde op de paal. Daardoor moesten beide ploegen zich tevreden stellen met 0-0 en dat was vooral voor FC Oss een teleurstelling.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement